Intourist 500 Rus acenteyi Fethiye'de ağırlıyor

Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu'na katılmak üzere Rusya'dan 500 kişilik Intourist acente temsilcisi Liberty Lykia Hotel'e geldi. En başarılı acentelere ödülleri takdim edildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Rusya’nın en köklü tur operatörü Intourist, Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu için en iyi satış yapan 500 seyahat acentesini Fethiye’ye getirdi. 2021 yılını başarılı bir şekilde geçiren BDT pazarının önde gelen tur operatörlerinden Intourist, 2022 hazırlıklarına başladı. Intourist, Rusya pazarının en iyi satış yapan 500 acentesine Fethiye’nin lüks otellerinden Liberty Lykia kapılarını açtı. 
Intourist Thomas Cook’un Rusya Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı, YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Liberty Lykia Genel Müdürü Mehmet Biçer 13. Turizm Forumu hakkında bilgiler verdiler.
 “RUS PAZAR PAYI 4 KAT BÜYÜDÜ”
Intourist Thomas Cook’un Rusya Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı, “Biz bu yola 2012 yılında çıkmıştık. Dalaman’a gelmiştik hatta biz o yılı Dalaman Yılı ilan etmiştik. O sıralarda yaklaşık Rusya’dan bu bölgeye 75 bin turist geliyordu. Rakamları arttırmak adına kendimize hedef belirledik. Bölgenin hak ettiği oranı alamadığını düşünmüştük. Dalaman Havalimanı önemli desteklerle bizim önümüzü açtı. Bu sayede Rusya’nın farklı şehirlerinden buraya uçaklar koyduk. Birkaç yıl içinde pazar payını 75 binden 150 bine çıkardık. 2019 yılında da 300 bin rakamına ulaştık. 6-7 yıl içinde pazar payını 4 kat büyüdü. Haklı gururumuz. Amacımız daha da yukarılara taşıyabilmek. Bölgenin tesis eksiği var. Daha çok insanın gelebilmesi için odaya ihtiyaç var. Bodrum tarafına biraz daha yatırım yapılıyor. Bunlar bölge için dikkat edilmesi gereken şeyler. Burası biraz daha göz ardı mı ediliyor diye düşünüyorum bazen” dedi. 
“FETHİYE RUS TURİSTLERLE DOLACAK” 
Liberty Lykia Genel Müdürü Mehmet Biçer,  “Şu an konumuz Rus turist olduğu için Rusya tarafından bakıyoruz. Bu yıl Rusya bizi resmen kurtardı. Bölgeye Rus turistin ilgisinin artması bölgeye güzel bir hareketlilik getiriyor ve bu durumda bize avantaj sağlıyor. Ayrıca yaz döneminde yaşadığımız orman yangınları boyunca felaketler çok fazlaydı. Bizde bütün Rus acentelerimizle öncelikle Marmaris’e müşteri göndermeyi her zaman istiyoruz. Biz hep beraber Marmaris bünyesine katılmamız lazım. 2022 yılı turizmi dolu dolu geliyor. Özellikle Fethiye dolacak. Müthiş bir turizm yılının işaretlerini net görüyorum.” ifadelerini kullandı.
“RUSYA EN ÖNEMLİ İKİNCİ PAZARIMIZ”
YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, “İn Tourist Rusya’nın e önemli tur operatörlerinden birisi. Geleneksel hale getirdiği Travel form 2021 yılı toplantısı Fethiye’de bu otelde düzenlendi ve bu otel gerçekten başarılı işler yapıyor. Dalaman Havalimanı ile birlikte bu İn Tourist Travel Form’un ev sahipliğini yapıyoruz. Rusya’da İn Tourist önemli kuruluşlardan birisi ve CEO’su İsmail Bey’in çok büyük katkısı var. Özellikle Dalaman’ın stratejik olarak önemli bir destinasyon olarak seçilmesinde ve yıllar boyu Rus turist sayısının artmasında oldukça emeği var. Aynı zamanda Anex ile birleştikten sonra Anex’in kurulumunda da önemli bir yeri oldu. Anex zaten Rus tur operatörleri içerisinde Rusya coğrafyasında bir numara ve güzel işler yapıyor. Rusya ile ilgili analizimi yaparsak; Rusya Dalaman destinasyonu için kaynak pazarlarımızdan en önemlilerinden ikincisi. Birincisi İngiltere sonrasında Rusya ikinciliğe yerleşti. Rusya’da yaklaşık 17 şehirden Dalaman’a uçuşlar olmaktadır. Bu sene pandemi sebebiyle bu 10 havalimanı 7 şehir olarak belirlendi. Bu şehirlerin başında Moskova var. Gelecek sene için İn Tourist ile yaptığımız konuşmalarda İsmail Bey’in ifadesi daha fazla şehirden daha yoğun bir turist akını olacak. Artık Pazar kendini toplamaya başladı. Bunun başında da Rusya geliyor. Pandemi sonrası Rusların tatil özlemini giderdikleri en yakın ülke Türkiye ve en önemli destinasyonlardan birisi de Dalaman. Dalaman’ın şöyle bir özelliği var; daha doğal, sosyal mesafeye uygun işletmeleri olan bir bölge. Dolayısıyla Rusların tercihlerinden biri ve trend olma yolunda. Bundan 10 yıl önce 72 bin olan turist sayısı şu anda 380-400 binlere dayandı. Burada İn Tourist’in katkısının altını çizmemiz lazım. bu sene 2021-2022 yılında şuana kadar Rusya uçuşları açıldığından itibaren 174 bin Rus turist geldi. Bu sayı sezon sonuna kadar 190 bini bulacak. Gelen turistlerin yüzde 70’i Moskova’dan. Sonrasında Petersburg, Yekaterinburg, Kazan ve Ufa’dan gelmekteler. Bu koşullarda iyi bir sezon geçirdiğimiz kanaatindeyim. Gelecek senenin hazırlıkları da yapılıyor. Bu hazırlıkların geçmiş sezonları da yakalayacağını düşünüyorum. Rusya önemli bir Pazar ve ayrıca Rusya Coğrafyasında iyi ilişkilerimizin olduğu Petersburg, Domodedovo ve Vnukovo Havalimanı ile dijital marketing programı yapıyoruz ve buna dijital fırtına diyoruz. Bu konuda Türk Tanıtım Ajansı(TGA) ve Turizm Bakanlığı’nın da desteği var. Seçilmiş blogger ve influencerları bölgemizde ağırlıyoruz ve inanılmaz bir etkileşim alıyoruz. Bunu Londra’ya da taşıyacağız. İyi sezonlar diliyorum” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN