İzmir'deki Felaketi Hatırlatan Kablo Fethiye'de: Mahalleli Endişeli

Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi 149. Sokak'ta, Aydem'e ait elektrik dağıtım panosundan çıkan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir elektrik kablosu, sokak ortasından geçerek karşıdaki bir başka elektrik dağıtım panosuna bağlanıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Uzun süredir bu şekilde bırakılan kablo, mahalle sakinlerinin endişelerini artırırken, İzmir’de yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği trajik olayı akıllara getiriyor.

İzmir’de, toprağın sadece 15 santimetre altında bulunan bir elektrik kablosunun yağışlar nedeniyle meydana gelen kazada iki kişinin yaşamını yitirdiği biliniyor. Uzmanlar, kabloların yerin en az 30 santimetre altında olması gerektiğini vurguluyor. Ancak, Fethiye’deki bu durum tam tersi bir manzara sunuyor; sokak ortasında gelişi güzel bırakılan kablo, ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor ve mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

Bunun yanı sıra, kablonun yoldan karşıya geçirilmesi için yerleştirilen standart dışı kasis, trafik güvenliği açısından da ciddi bir tehlike arz ediyor. Kış aylarının yaklaşması ve yağışlı havaların başlamasıyla birlikte benzer bir kazanın yaşanmasından korkan mahalle sakinleri, AYDEM’den acil bir müdahale bekliyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN