Kamuoyunun Bilgilerine...

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapımı ve işletilmesi ile ilgili Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tarafından kamuoyu bilgilendirme metni yayınlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

01.11.2021a

Kamuoyunun malumu olduğu üzere Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapımı ve işletilmesi işi Şirketimiz Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından üstlenilmiş olup, bu iş kapsamında Avrupa’da en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ'da hizmete girecek olan bu proje ile teleferik ve telesiyej sistemi kurulmuş ve yaklaşık 2000 m yüksekliğe sahip uçuş pistlerine ulaşım sağlanmış, seyir terası ve restoran tesisleri ile ise ziyaretçilerine olağanüstü seyir keyfinin yanı sıra çeşitli lezzetlerin sunulması mümkün kılınmıştır. Şirketimizin uzun yıllardır hayal edilen bu projeyi hayata geçirerek Fethiye bölgesi turizmine olağanüstü katkı sağladığı su götürmez bir gerçektir. 

Buna rağmen maalesef bugüne dek Fethiye Güçbirliği Turizm ve Tanıtım Ltd. Şti. ile Fethiye Ticaret Odası ve yetkilileri tarafından gerek sözlü ve yazılı basın kanallarıyla gerekse gerçeğe aykırı reklam ve tanıtımlar ile Şirketimizi karalama maksatlı açıklamalara yer verildiğine müteaddit kez şahit olunmuştur. Bölge turizmine olağanüstü katkı sağlayan bu projeyi içerisinde bulunulan tüm zorlu süreçlere rağmen ekonomik ve operasyonel tüm ticari kapasitesini kullanarak hayata geçiren, bölge halkına her anlamda katkı sağlayan Şirketimizin projedeki başarılı girişim ve yatırımları göz ardı edilerek, Şirketimizin faaliyetleri ve hukuki yorumdan doğan uyuşmazlıklar hakkında gerçeğe ve hukuka aykırı ifadelerle kasten yanlış algı oluşturmaya yönelik açıklamaların Şirketimizce kabulü hiçbir surette mümkün değildir. Özellikle son dönemde yargı makamları nezdinde devam eden hukuki süreçlere ilişkin medyada yapılan tek taraflı, asılsız ve yanıltıcı açıklamalar ile Şirketimiz aleyhine kamuoyu oluşturma ve bölge halkının tepkisini toplayarak Şirketimize karşı cephe alınmasını sağlama gayesi açıkça ifade edilmiş, kelimenin tam anlamıyla bir karalama kampanyası başlatılmıştır. 

Gelinen bu noktada, yapılan açıklamalar amaçsızca dile getirilen talihsiz ifadeler olmaktan çıkarak Şirketimiz aleyhine yürütülen bir karalama kampanyası haline gelmiş olup, devam eden bir hukuki süreç hakkında medyada yapılan tek taraflı ve gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların kamuoyu tepkisi oluşturarak devam eden hukuki sürece müdahale çabası taşıdığı anlaşılmaktadır. 

Hal böyleyken Türkiye Cumhuriyeti adli yargı makamları tarafından tarafsız ve adil bir yargılama ile görülen uyuşmazlık konuları hakkında Şirketimizin repütasyonunu, ticari faaliyetlerini ve hatta bölge turizmini etkileyebilecek gerçeğe aykırı bu türden açıklamaların Şirketimiz tarafından artık tolere edilemeyeceğini  değerli kamuoyu nezdinde bildirir, bu türden açıklamaların devam etmesi halinde bu açıklamaları yapanlar hakkında savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunulacağını, konuyla ilgili olarak idari, cezai ve hukuki olmak üzere her türlü yasal yollara başvurulacağını ihtar ederiz. 
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz olunur.

Kırtur Turizm İnş. Taah. Elektrik San. ve Tic. Ltd. Şti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN