Karabel Tüneli projesine CHP'den tepki!

Yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan fakat yarım kalan Karabel Tüneli halkın tepkisini çekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydikemer İlçe Başkanlığı tarafından duruma tepki göstermek amacıyla eylem düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Dalaman İlçe Başkanı Bilal Sarıhan, Ortaca İlçe Başkanı Özcan Özsoy, Köyceğiz İlçe Başkanı Tanju Satılmış, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşların yer aldığı eyleme yoğun katılım oldu. CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır yetkililerden yarım kalan tünel inşaatı ve yol çalışmasının bir an önce tamamlanmasını isterken; yaz döneminde bu istikameti 2 milyondan fazla insanın kullandığını söyledi. 
Seydikemer’de bulunan; hem Fethiye-Muğla yönüne ulaşım sağlayan yolda birçok kazanın yaşandığına dikkat çeken CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, hayatını kaybedenlerin vebalinin bu yolun tamamlanmasında sorumluluğunu yerine getirmeyen ilgililerde olduğunu vurguladı. Karabel Tüneli inşaatı Dereyol mevkiinde gerçekleşen eylemde sürücüler de korna çalarak eyleme destek verdiler. Eyleme katılanlar ellerinde “Vergiyi biz ödüyoruz hizmet alamıyoruz”, “Ölüm yoluna artık yeter”, “Trafik canavarı artık bu yolda nöbet tutmasın yazılı pankartlar taşıdı.
CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır yaptığı açıklamada, “Bu yolun çalışması Kenan Evren döneminde başladı, Turgut Özal döneminde tamamlandı. 40 yıldır biz bu yolu kullanıyoruz. Bu istikamet üzerinden birçok ilimizden vatandaşımız, bölgemize tatile geliyor. Seydikemer’in nüfusu ve araç sayısı 40 yıl önceki rakamlarda değil. Birçok ölümlü kaza oldu. Resmen çile çekiyoruz. Devletimizden ve hükümetimizden bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz. Biz sadece Muğla’nın verdiği hakkın karşılığını Muğla’ya istiyoruz. Yıllardır atıl vaziyette olan bu yolun açılmasını istiyoruz. Daha fazla can kaybı olmasın. Lütfen bu yolu yapın” dedi.
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Köyceğiz İlçe Başkanı Tanju Satılmış, İl Başkanı Zekican Balcı bu yolun ulaşımda önemli bir role sahip olduğunu belirterek; eylemi düzenleyen CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır’a teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN