KAYIP PINAR'IN CANSIZ BEDENİ ORMANLIK ALANDA BULUNDU
Muğla'da 16 Temmuz'dan bu yana kayıp olan Pınar Gültekin, tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Oysa tüm Türkiye bir olmuş ve 27 yaşındaki Pınar'ın tek bir saç teline dahi zarar gelmeden bulunmasını istemişti. Akıllara yine mi 'Kadın Cinayeti' olasılığı geliyor, bu olasılık bile Pınar'ı tanımayanların yüreklerini yakmaya yetiyordu… Ama bir umut, bir güzel haber bekleyen binlerce insan dün sabah Pınar'ın ölüm haberiyle sarsıldı. Pınar'ı sevdiğini iddia eden bir adam onu bu hayattan kopardı. Pınar'ın nasıl öldürüldüğü haberlerde satır satır yer aldı. Biz okudukça kanımız çekildi, boğazlarımız düğümlendi, yüreğimizde yanan ateş o an bütün bu canilerin yok olması için dua etti. Pınar Gültekin artık hep 27 yaşında... 'Bu son olsun' ise tek temennimiz!
Muğla’da 16 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu.
Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde yaşayan 5 gündür kayıp olan 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in bulunması için jandarma çalışma başlatmıştı. Bazı kişilerle görüşen jandarma ekipleri genç kızın yakılıp, bir varil içine konulduktan sonra üzerine beton dökülüp sarp bir araziye atıldığını öğrendi. Jandarma yerkesik bölgesinde üzerine beton dökülmüş vaziyetteki metal bir varili buldu. İtfaiye ekipleri tarafından içerisine zarar verilmeden özenle açılan varilden Pınar Gültekin’in cesedi çıktı. Genç kızın yakılıp, bir varil içine konulduktan sonra üzerine beton dökülüp sarp bir araziye atıldığı öğrenildi.
Talihsiz genç kadın Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda üzerine beton dökülmüş olan bidonun içerisinden jandarma nezaretindeki itfaiye ekipleri tarafından özel aparatlarla çıkarıldı.
Olayla ilgili tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN PINAR GÜLTEKİN AÇIKLAMASI
Öte yandan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Gültekin’in öldürülmesi olayına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Muğla ilinde meydana gelen P.G.’nin öldürülmesi olayına ilişkin olarak, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Muğla ili Menteşe ilçesinde meydana gelen söz konusu olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca görevlendirilen iki cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle yürütülmekte olup, olaya ilişkin şüpheli bir şahıs gözaltına alınmıştır. Gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir” denildi.
Bakan Selçuk: “Hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız”
Pınar Gültekin’in vahşice öldürülerek katledilmesi olayı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Muğla’da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.