KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ ALINDI…

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada 'Marmaris, Bodrum, Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Datça gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla'da, Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için Valiliğimizce çeşitli tedbirler alındı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Marmaris, Bodrum, Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Datça gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla’da, Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için Valiliğimizce çeşitli tedbirler alındı. 

Muğlalı vatandaşların ve tatillerini bölgede geçirmeyi planlayan misafirlerin mutlu bir bayram geçirmeleri konusunda sağlık ve güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, ulaştırma, haberleşme ve tüm belediye hizmetleriyle ilgili önceden alınan tedbirler, bayram öncesi, bayram süresi ve sonrası için yeniden gözden geçirildi. Bu çerçevede, özellikle trafiğin yoğun olduğu devlet karayolu güzergâhlarında, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlanması için ekip sayıları arttırıldı. Bayram öncesi ve sonrasında, hız ve fazla yük kontrolleri, araçların kullanım süreleriyle ilgili kontrollerin arttırılması konusunda planlama yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından hayvan satış yerleri ve kesim yerleri düzenli olarak denetlenecektir. Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın kurban yaralanmalarına maruz kalması nedeniyle gerekli sağlık işlemlerinin aksatılmaması ve acil servislerin yoğunluğunun giderilebilmesi için hastanelerimizde yeterli sayıda doktor ve personel görevlendirilecektir.

 

“SÜRÜCÜLERE AŞIRI HIZ UYARISI”                                                                                                                                       Kurban Bayramı tatilinde istenmeyen acı olayların yaşanmaması için, özellikle sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları, kesinlikle alkollü araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollama yapmamalarının alınan tedbirler açısından büyük önem arz ettiğini Muğlalı vatandaşlarımıza ve tatillerini ilimizde geçirecek misafirlerimize hatırlatır herkesin Kurban Bayramı’nı kutlar, sevdiklerinizle mutlu nice  bayramlar geçirmenizi temenni ederiz” denildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN