Mete Ay, Fethiye'nin Instagram'da tanıtımı önemli

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Fethiye'nin tanıtımında Instagram'ın önemli olduğunu belirterek Temmuz ayı turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a getirilen erişim engeli sonrasında çok sayıda sektörün milyarlarca lira zarar ettiği ifade edildi. Fethiye’de konuşan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ise bölgenin tanıtımında Instagram’ın önemli olduğunu belirterek Temmuz ayı turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“INSTAGRAM, BÖLGE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ”

“Birçok otelcimiz dijital platformları aktif kullanıyor. Ancak şu var, bölgenin dijital platformlarda tanıtılması büyük bir artı. Bunların İnstagram da olmaması tabii ki Fethiye’nin ön planda olmasını etkiliyor.

Otel rezervasyonlarında instagram üzerinden alan otelci olduğunu sanmıyorum. Ama bölge tanıtımı ve farkındalığı açısından olumsuz etkileneceğini düşünüyorum.”

“FETHİYE’DE CİDDİ BİR KALABALIK VAR”

“Özellikle Temmuz ayını çok güzel başladı. Son 3-3,5 haftadır Fethiye’ de kalabalığı çok fazla görüyoruz. Bu da dışarıdan gelen ziyaretçi sayısının hem yerli olsun hem de yabancı olsun Fethiye’nin farkındalığının arttığını gösteriyor. Bizler ve Fethiye adına çok büyük bir artı. Marmaris ve Bodrum’dan sonra bu bölgenin bu kadar ilgi duyulan, gelinmek istenen bir bölge durumuna düşmesi tabii ki yılların emeği de var bu konuda ama herhalde güzel fiyatlar, diğer bölgelere göre daha hesaplı olmamızdan da kaynaklanıyor. Fethiye güzel dokusu, havası ve denizi bunu tamamlıyor. Daha öncede paylaştığım gibi uçak koltuk sayılarında ki boşluk last minute sistemi ile acenteler tarafından hemen tamamlandı. “

LAST MİNUTE NE DEMEK?

Bütün dünyada bir kriz var. Bu krizden dolayı en iyi fiyatla, en güzel yere, en iyi şartlarla gitmeyi ve bunun alımını yapmayı istiyor. İnsanlar internet üzerinde bekleyip en iyi uçak fiyatını yakalıyor, en iyi otel fiyatını yakalıyor. Otelcilerimiz bu konuya çok güzel hâkim oldular. Birçok otelcimiz hemen %10-15 indirimlerle büyük acenteler ile anlaştı.

Okulların Avrupa ve İngiltere’ de kapanmasının da büyük etkisi var. 
Sıcaklığın Türkiye genelinde artmasının da çok etkisi var. Çünkü artık bütün ülke kavruluyor ve bu da insanda denize gitme isteğini ve özlemini yerli misafirlerimiz de uyandırıyor. 

“TEMMUZ AYINDA SEZON İYİ GEÇTİ”

“Bütün bu nedenler bir araya geldiği ve otelcilerle birlikte esnafımızın da doğru hamleleri, Temmuz ayının başına denk gelince sezon güzel başladı. Tabii bir de gelen misafirlerin buradan güzel ayrılması da bizim doğru fiyat vermemiz yani hakkı kadar fiyatlandırma yapmamız kötü dedikoduları ortadan kaldırıyor. 

Önümüzdeki 10 yılın, çocuklarımızın Fethiye’sini yaratmaya çalışıyoruz. Turizm politikasını hazırlamaya çalışıyoruz. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Otelcisinden, sokaktaki esnafına kadar “hakkımız kadar almalıyız ki” misafirlerimiz bu güzelliği, yeniden görmeye gelsin.  Önemli olan Turizm politikasında hata yapmamaktır.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN