Mete Ay İstanbul Fuarını Değerlendirdi

Fethiye Belediyesi çatısı altında EMITT İstanbul Turizm Fuarı'na katılan kuruluşlardan Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay fuar izlenimlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi çatısı  altında  EMITT İstanbul Turizm Fuarı’na katılan kuruluşlardan Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay;  fuar izlenimlerini basın mensuplarıyla paylaştı.  Çalış Der Başkanı Mete Ay “Dünyanın en büyük beş turizm fuarından birisi olan EMITT İstanbul Turizm Fuarı başarılı bir şekilde gerçekleşti.  Almış olduğumuz izlenimler neticesinde; 2017 turizm sezonunun  Fethiye açısından iyi geçeceğini tahmin ediyoruz ve  İngiltere ile Rusya pazarında hareketlilik bekliyoruz” dedi.

Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay açıklamasında “‘Yeni Trend Fethiye’ ile bölgemizi Fethiye  Belediyesi  öncülüğünde en iyi şekilde tanıttık.  Turizm sektöründe görev yapan sivil toplum kuruluşları,  odalar, Fethiye Belediyemiz ve Fethiye Kaymakamlığımız olarak  6 yıldır fuarlara imece usulü katılıyoruz. Yalnız bu fuarın bir özelliği vardı. Fuarın bütün masraf ve organizasyonunu Fethiye Belediyesi yaptı. Bizler sadece sivil toplum kuruluşu olarak;  Ölüdeniz Kooperatifi, Çalış Turizm, FETOB, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Turizm Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız olarak  orada  zinciri tamamladık. Ve sunu söylemek gerekirse, son 6 yılın en yoğun Fethiye standını gördük. Gerçekten mükemmel bir organizasyondu diyebilirim” dedi.

“Belediyemize Ve Behçet Başkanımıza Çok Teşekkür Ediyoruz”

Açıklamasına devam eden  Mete  Ay “Fethiye Belediyemiz bu fuara çok güzel hazırlanmış. Bildiğiniz gibi bizim her hafta yaptığımız Turizm Konseyimizde var ve farkındaysanız ‘Yeni Trend Fethiye’ adıyla katıldık. Türkiye çapında bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Orada en çok dikkat edeceğimiz konulardan bir tanesi, bir yere baktığımızda Muğla Belediyesi, işte Diyarbakır Belediyesi. Hep belediyelerin stantları vardı ama Behçet Başkanımız sağ olsun Fethiye’yi olduğu gibi kucakladı ve ‘Yeni Trend Fethiye’ adı ile gerçekten sonuca gidebilecek bir isimle girdi. Tezgahtarlar çok iyi bilirler, malımızın güzel olması yetmiyor. Dünyanın en güzel ilçesine sahibiz. Bunun birde sunumu var ve biz çok şanslıyız. Fethiye Belediyesi bunu çok güzel yaptı ve  NTV,TRT1,Kanal D,hepsi oradaydılar. Behçet Başkanımızla röportaj yapmak için özellikle buradan Belediyemize ve  Behçet Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Nefis bir sunumla, nefis bir şekilde Fethiye’mizi tanıttığımızı düşünüyoruz” dedi.

“2017’nin 2016’dan Çok Daha İyi Geçeceğini Düşünüyoruz”

2017’de turizm sezonu beklentisinin iyi geçeceği yönünde işaretlerin bulunduğunu belirten Çalış Der başkanı Mete Ay  “Özellikle İngiliz ve Rusya pazarında  güzel bir hareketlilik var.  Rusya ve İngiltere ile  siyasi  ilişkilerimizde gayet  güzel bir gelişme içersinde. Beş yıldızlı otellerin ve konaklama tesislerinin fiyatları bizim için çok önemli.  Çünkü; bu fiyatlar bizler için standart  bir çizgi çekiyor. Bu şekilde  rahatlıkla satışlarımızı gerçekleştirebiliyoruz.  Eğer;  sstediğimiz fiyatlarla bir turizm sezonu gerçekleştirebilirsek  2017’den en  iyi  bir şekilde çıkmış sayılabileceğiz. 2017’nin 2016’dan çok daha iyi geçeceğini düşünüyoruz.  Fuarda;  o havayı da hissettik. Turizmciler daha umutlu, daha enerjiliydi fuarda görüntü böyleydi. Teşekkür ederim” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN