'Mimarlık Fakültesi İçin Elimizden Geleni Yaparız'
Güç Birliği Platformu üyeleri Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması konusunda kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. Aralık ayı toplantısında bir araya gelen platform üyeleri, 'Dernek olarak İşletme Fakültesi için söz verdiğimiz binayı tamamlamak üzereyiz, mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması için de elimizden geleni yaparız' diye konuştular.
Güç Birliği Platformu üyeleri Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması konusunda kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. Aralık ayı toplantısında bir araya gelen platform üyeleri, “Dernek olarak İşletme Fakültesi için söz verdiğimiz binayı tamamlamak üzereyiz, mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması için de elimizden geleni yaparız” diye konuştular.
Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliğinin Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu dönem başkanlığı sona erdi. Dönem Başkanlığını Ocak ayından itibaren Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği yürütecek.
Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Aralık ayı toplantısı 8 Aralık Perşembe Günü FTSO binasında yapıldı.
Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Fakülte Sekreteri Gürcan Kara ve KOBİ Çözüm Merkezinden Sadık Yoltay davetli olarak katıldığı toplantıya Dönem Başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, FTSO Başkanı Akif Arıcan, DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, İMO Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Şehir Plancılar Odası adına Ercan Çınaroğlu, FTSO Meclis Başkanı Yardımcısı Ali Çelik, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ve Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu ve FTSO çalışanlarından Bora Türkoğlu katıldı.
Toplantıda ilk olarak MSKÜ Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması konusu görüşüldü.
Arıcan “Erdoğan Gavcar hocamızın İşletme Fakültesinin bu konuma gelmesinde ciddi emeği vardır, şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum”
FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın İşletme Fakültesi ve Fethiye Üniversitesinin kurulma aşamasına gelmesinde çok büyük emeğinin olduğunu belirterek “İşletme Fakültemiz açıldı ve öğrenci sayımız 900’ü geçti. Fethiye Üniversitesi de kurulma aşamasına geldi. Erdoğan Gavcar hocamıza şahsım ve FTSO üyeleri adına çok teşekkür ediyorum. Bir Fethiyeli olarak da hocamızın yaptığı çalışmalardan dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu. Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması için MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’a yapılan ziyaret hakkında da bilgi veren Arıcan, “Güç Birliği Platformu olarak Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması için her türlü desteğimizi vereceğimizi söyledik. Rektör Mansur Harmandar hocamız binaların yarısını Fethiyeliler yaparsa destek veririm dedi. Güç Birliği Platformu olarak biz bu parayı hallederiz. Mimarlık Fakültesini Fethiye’ye açalım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Dernek olarak İşletme Fakültesinin bir bloğunu yaptık, bina tamamlanma aşamasına geldi” diye konuştu.
Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Fethiye Üniversitesinin kurulmasıyla fakülte binalarının devlet desteğiyle yapılabileceğini belirterek “Fethiye Üniversitesi kurulurken mimarlık mühendislik fakültesine de yer verilebilir. Var olanı almak yerine yenisi de oluşturulabilir. Kampüs alanımız çok geniş, yer konusunda sıkıntımız yok. Üniversite konusunda Fethiyelilerin yaklaşımı bir çok yere göre çok daha iyi. Bir çok kişi burs vermek için çaba sarf ediyor. Şu anda bir çok fakülteden daha yüksek puanla öğrenci alıyoruz” dedi.
Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın Ocak ayında yapılacak Güç Birliği Platform toplantısının Fethiye İşletme Fakültesi binasında yapılması önerisi kabul edildi.
Toplantıya katılan platform üyeleri Fethiye’de açılacak fakültelerin sektörleri desteklemesi ve öğrencilerin tercih edeceği mesleklerden olması gerektiğinde birleştiler.
TSE Temsilciliği Fethiye’de Açılabilir
Hizmet üreten sektörlerde, işyeri, kurum veya kuruluşların zorunlu TSE standartları başvuruları için Muğla içerisinde TSE temsilciliği bulunmaması konusu görüşüldü.
FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin işletmelerin TSE başvuruları için Denizli’ye gitmek zorunda kaldığını belirterek “İnternet üzerinden online başvuru yapılabiliyor olsa da işletmeler, TSE için ilk başvuruda aranan jokey numarası almak için Denizli’ye gitmek zorunda kalıyor. Denetçi gelmesi için 5-6 ay bekleyen işletmeler var. Bu durum işletmeler için ciddi sorun” diye konuştu.
KOBİ Çözüm Merkezinden Sadık Yoltay TSE’nin açılmasıyla birlikte bölgede farkındalığın artacağından standardın da yükseleceğini belirterek “TSE belgesi için ilk başvuru yapılırken jokey numarası isteniyor. Jokey numarası içinde TSE Temsilciliğine gitmek gerekiyor. Bu sadece FTSO değil diğer esnaf odası, şoförler odası gibi kurumların üyelerini de ilgilendiriyor. TSE temsilciliğinin Fethiye’de açılması için bir rapor hazırlayıp TOBB ile görüşürseniz olumlu sonuç alınabilir. Örnek olarak Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un çabasıyla KGF’nin temsilciliği Bodrum’da açıldı” dedi.
Toplantıda Makine Mühendisleri Odasının dönem başkanlığı sona erdi. Alfabetik sıraya göre yapılan belirlemeye göre önümüzdeki 6 ay için Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinin dönem başkanlığı başladı.
Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, yaptığı değerlendirmede, “Birlikten kuvvet doğduğunu gördük. Bazı konularda kıvılcımı çaktırdık, umarım Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör arkadaşımın dönem başkanlığında bu kıvılcımlar ateşe dönüşür” diye konuştu.