Müdür Yiğit, 'Tüm halkımızı festivalimize davet ediyorum'

Uluslararası Fethiye 2. Spor festivali 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin ana sponsorluğunu Lokman Hekim Fethiye Esnaf Hastanesinin üstlendiği öğrenilirken festivalde 5 branşta değişik ülkelerden bin 300'E Yakın sporcu ve yöneticinin katılması bekleniyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Festivalde “Ölüdeniz Açık Su Yüzme Yarışı”, “Likya Grandfondo”, “Fethiye Oturarak Voleybol Turnuvası”, “Göcek Tenis Turnavası”, “Halk Oyunları” olarak 5 branşta yarışmalar düzenlenecek. 2019 yılında ilk festivalin yapıldığını belirten Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, pandemi nedeni ile festivale 1 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Başkan Yiğit, “Malumunuz daha önce ilkini yaptığımız uluslararası Fethiye spor festivalinin bu yıl ikincisini yapacağız. Daha önceki spor festivalimizde gerçekten yoğun bir ilgi olmuştu. Çünkü Türkiye’de ilk defa yapılan bir organizasyondu” dedi.
“FESTİVALİMİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “ Festivalin ikincisinin yapılması için gerçekten çok iyi tepkiler aldık. Fakat geçtiğimiz yıl malum pandemi oldu. Tüm dünyada hayat neredeyse durmuştu. Bu yıl biz ikincisini yapıyoruz. İnşallah güzel bir organizasyona hazırlandık. Festivalin bu seneki adıdaLokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye Spor Festivali olarak anılıyor. Bu anlamda bize destek olan ve ismi de Lokman Hekim Esnaf Hastanesine teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten çok büyük katkı verdiler. Yine aynı şekilde Ticaret Odası geçmiş yılda destek oldu. Bu yılda desteklerini verdiler. Sayın Osman başkanın şahsında tüm Ticaret Odası üyelerine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
“300 CİVARINDA BİR SPORCU KATILIMI VAR”
Müdür Harun Reşit Yiğit, “Festivalimiz inşallah Cuma günü katılımcıların, sporcuların ilçemize gelmesi ile başlamış olacak. Cumartesi günü Ölüdeniz de Uluslararası Spor Festivali kapsamında Ölüdeniz yüzme yarışı düzenleyeceğiz. Bu yüzme yarışı etkinlikler içerisinde yaklaşık 6-7 tane şuan da yabancı sporcu gözüküyor. O anlamda ülkemiz genelinde şuan itibari ile 300 civarında bir sporcu katılımı var. Yine aynı şekilde Ölüdeniz de Türkiye’de ilk defa daha önce yaptığımız bedensel engelliler plaj voleybolun 2. yapacağız. Ülkemiz de ilk defa yapılıyor. Biz engelli sporcularımıza da normal hayatta da destek veriyoruz. İnşallah bu festival kapsamında da onlara yer vererek hayatın içerisinde onlara da bir yer açmış olduk. Göcek’te tenis turnuvamız var, teniz turnuvamıza yoğun bir katılım var o sebeple tenis turnuvamızı yarın 29 Eylül Çarşamba itibari ile başlatmış olacağız. Pazar gününe kadar bitirebilmek için… En önemli etkinliklerimizden birisi de Beşkaza meydanında Cumartesi akşamı uluslararası halk oyunları festivali düzenliyoruz. Tüm halkımızın seyrine açık tüm halkımızı Beşkaza meydanına bekliyoruz. Her şeyle çok güzel hazırlandı. Bu anlamda ben Sayın Kaymakamımıza da ekstra teşekkür ediyorum. Kendisi gerçekten her şeyiyle A’dan-Z’ye ilgileniyor ve emek veriyor” ifadelerini kullandı. 
“TÜM HALKIMIZI ETKİNLİKLERİMİZE DAVET EDİYORUM”
Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Ben bütün halkımızı hem Ölüdeniz’de hem Beşkaza meydanına izlemeye davet ediyorum. Pazar günü de uluslararası Likya Grandfondo” bisiklet yarışımız var. Devlet su işlerinin önünden start alıp Seydikemer Ören’den dolaşıp gelip tekrar DSI önünde finish olacak. Ben bisiklet severlere de bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum. Tüm Fethiye’de kurumlarımızla iyi hazırlandığımız bir organizasyon… Destek veren başta Sayın Kaymakamımız, Belediyemiz, Esnaf Hastanesi, Ticaret Odası Ve Diğer Paydaşlarımıza Gerçekten Çok Teşekkür Ediyorum” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN