• Haberler
  • Güncel
  • Muğla Türkiye Yüzyıl'ına Milli Teknoloji Hamlesi İle Yürüyor

Muğla Türkiye Yüzyıl'ına Milli Teknoloji Hamlesi İle Yürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin robotik kodlama modülü proje şenliği başladı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapılan şenlik Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Münir Özalp, Menteşe İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Kurum Amirleri ve velilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla başladı.

İki oturum halinde sürecek olan proje modülü şenliğinin açılış konuşmasını yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş “Sayın Valim, İl Müdürlerim siz sevgili velilerimiz, değerli öğrenciler ve kıymetli misafirler, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde öncelikle 12 ilde başlayan ve içerisinde Muğla’nın da yer aldığı ve siz Sayın Valimizin açılışını yaptığı ve daha sonra 81 ilde 100 Deneyap teknoloji atölyesi kurulmasına yönelik olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TUBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Vakfı arasında önemli iş birliği ile tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir. Muğla Deneyap Atölyesi ilk mezunlarını vermiş olup şu anda ki öğrencilerimizin Muğla genelinde sınava giren 4000 öğrenci arasından seçilen 160 öğrenci 2. Deneyap Atölyesi öğrencileridir” dedi.

Açıklamasını sürdüren İl Müdürü Açıkbaş, “Muğla genelinde 1000 üzerinde öğrencimiz İstanbul’daki Teknofeste katılmıştır ve takımlarımız önümüzdeki aylarda yapılacak olan Ankara’daki ve İzmir’deki Teknofest için hazırlıklarını tamamlamaktadır. Deneyap Atölyelerinde, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlık altında  36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler. Muğla Deneyap Atölyesi, 26-27 Kasım 2022 tarihinde eğitimlerine Tasarım ve Üretim Modülü ile başlamıştır. Yaklaşık 4 ay süren Tasarım ve Üretim eğitimleri ardından, 8-9 Nisan 2023 tarihleri itibariyle bu eğitimlerini de tamamlamışlardır. Ortaokul ve Lise öğrencilerimizden oluşan 56 takım, Robotik ve Kodlama eğitimlerimizin son haftası olan 24-25 Haziran tarihlerinde ürünlerini geliştirecek ve sergileyecektir. Yaklaşık 2 aylık yaz tatilinden sonra ise 18 Ağustos 2023 tarihlerinde Elektronik Programa ve Nesnelerin İnterneti modülü ile Muğla Deneyap Atölyesi eğitimlerine devam edecektir. Tabi öğrencilerimize en büyük desteği veren sevgili ailelerine ve bilimde, sanatta, sporda, bizlere ve Muğla’mıza desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme