Muğlalı Köylülerin Yeka İçin Tapu Şerhi Sorunu Tbmm'de

Yangınlardan önce 21.03.3021 tarihli resmi gazete ile yayımlanan ve Muğla'da 6 ilçeyi kapsayan YEKA için tapulara şerh konulması Meclis'e taşındı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

“Yangın mağduru köylülerinin zeytin tarlalarına rüzgar trübünü için yenilenebilir enerji için şerh koyulması köylüleri isyan ettirdi” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin köylüler yangınlardan sonra yaşadıkları yerleri daha ağaçlandırmaya çalışırken zeytinlerine el konulmaya itiraz ediyorlar dedi..
Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yazılı  soru önergesi veren Girgin tapu mağduru köylülerin sorunlarını Genel Kurulda dile getirdi
Girgin şunları söyledi:    

TARIM-TURİZM-KORUNAN ALANLAR VAR MI?

Muğla'da Menteşe, Ula, Köyceğiz, Yatağan, Milas ve Bodrum ilçelerinde vatandaşların arazilerine kamulaştırma şerhi konularak rüzgâr türbinleri dikilmesi planlanmıştır. Enerji kaynak alanları belirlenirken kurum ve kuruluşların görüşleri alındı mı? Kurum ve kuruluşların görüşleri alındıysa olumsuz görüş veren kurum ve kuruluşlar hangileridir? Olumsuz kurum görüşleri doğrultusunda revize değişikliği yapıldı mı? 

NE KADARI ORMAN ALANI ARAZİSİNDEDİR?

Alanların ne kadarı orman arazisinde kalmaktadır? Kaynak alanları içindeki özel mülkiyetlerin kamulaştırma işlemlerine başlanmış mıdır? Kaynak alanlarında kalan zeytin alanları hakkında değerlendirme yapılmış mıdır? Doğal sit ve arkeolojik sit alanları var mıdır? Varsa kaç hektarlık alan koruma kapsamındadır? YEKA alanları ve türbin noktalarının meskûn, tarım, turizm, korunan alanlar, kıyı ve benzeri analizleri yapıldı mı? Bu analizlerin yapıldığı bir rapor var mıdır?
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN