MUĞLA'NIN EN İYİSİ FETHİYE BELEDİYESİ

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Foresight Danışmanlık Hizmetleri şirketi tarafından Muğla genelinde yapılan anket sonuçlarında 13 ilçe seçmeni, en beğenilen belediye sorusuna yüzde 37,4 ile Fethiye Belediyesi’ni tercih etti. İkinci sırayı yüzde 34,6 ile Muğla Büyükşehir Belediyesi aldı.

 Anket çalışmasında 13 ilçede 18 yaş üstü 4 bin 45 kişiyle yüz yüze görüşüldüğü bildirildi. Anket tüm 13 ilçede gerçekleştirilirken, tüm meslek grupları ankette yerini aldı.

 Muğla Anketinden ‘Behçet SAATCI’ çıktı.

Muğla’da en çok hangi siyasetçiyi beğeniyorsunuz?’ sorusunun cevabında Muğla seçmeninin yüzde 29,6’sının Behçet Saatcı dediği görüldü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Fethiye’deki beğeni oranı ise geçtiğimiz yıllara göre yükselerek, yüzde 64.4 oranına yükseldiği görüldü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı beğenilen siyasetçiler listesinde yüzde 24,6 ile Osman Gürün, yüzde 11,4 ile Ali Acar, yüzde 11,2 ile Mehmet Kocadon, yüzde 0,8 ile Bülent Karakuş takip etti. Seçmenlerin yüzde 11’i hiçbiri yanıtını verirken, yüzde 11,3’ü ise soruya cevap vermedi.

 

Muğla, ‘Partiye değil, Başkana bakarım’ diyor.

Muğla anketinin en çarpıcı sonuçları ise, ‘parti mi aday mı?’ sorularının yanıtlarında yer aldı. Muğla seçmeni, ‘Yerel seçimde oy verirken sizin için hangisi daha önemli?’ sorusuna yüzde 32,3’ü ‘parti’, yüzde 63,1’i ise ‘başkan adayı’ yanıtını verdi. Ankette, ‘İyi bir Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayına hangi partiden olursa olsun oy veririm’ tercihine Muğla sakinlerinin yüzde 58,2’si ‘katılıyorum’diye yanıtladı. ‘Desteklediğim parti beğenmediğim bir başkana adayı gösterirse diğer adayları incelerim’ şıkkında ise Muğla seçmeni yüzde 70,4 ile ‘katılıyorum’ diyerek ‘yerel seçimde partiyi değil, adayı desteklerim’ dedi.

 

Fethiye Belediyesi, neredeyse her ilçede en beğenilen!

Anket çalışmasında ayrıca ‘en beğenilen belediye’ sorusu da yer aldı. Muğla seçmeni bu soruya yüzde 37,4ile ‘Fethiye Belediyesi’ dedi. Fethiye Belediyesi’nin en beğenilen belediye sorusu cevaplarında birinci tercih olurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 34,6 ile ikinci oldu.  Marmaris Belediyesi ise yüzde 14 ile üçüncü, yüzde 13,9 ile Bodrum dördüncü beğenilen belediye olarak sonuçlarda yer aldı.

 

Muğla’nın sorunu yol ve su fiyatları!
Foresight Danışmanlık Hizmetleri şirketine yaptırdığı  anket sonuçlarında birçok siyasi ismin isimleri listelerde yer aldı. Muğla’nın en önemli sorunu başlığı altındaki soruya Muğla seçmeninin, yüzde 16’sı bakımsız yollar, yüzde 15,8’i su fiyatları ve kesintileri, 15,6’sı ise alt yapının olduğunu belirtti.  Sorunlarla ilgili 30 maddenin yer aldığı görüldü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN