Nursel Özdemir'den Özel Eğitimde Yeni Adımlar

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Doçenti Dr. Ahmet İmerci, Nursel Özdemir Kurumları bünyesindeki Elit Fizik Tedavi Merkezi'nde tanılama, değerlendirme ve rehberlik konularında eğitim verdi. Dr. İmerci, çocuk ortopedisi, spor cerrahisi ve travma cerrahisi alanlarında uzmanlaşmış olup, Muğla'nın tek çocuk ortopedisti olarak dikkat çekiyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Dr. Ahmet İmerci, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben Doçent Doktor Ahmet İmerci, Muğla Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ortopedi doçentliği yapmaktayım. Çocuk ortopedisi, spor cerrahisi ve travma cerrahisiyle ilgileniyorum, Muğla’daki tek çocuk ortopedistiyim. Burada özel eğitim merkezlerinde çocuklarımızın ortopedik muayenelerini gerçekleştiriyorum, travma tarama programı şeklinde.

Amacımız çocuklarda ortopedik muayeneleri erken tanımak, mümkün olduğunca erken tedaviye başlayıp en basit tedavi yöntemiyle ağır ameliyatları gerektirmeksizin tedavilerini gerçekleştirmek. Çocuklarda ortopedik problemler, çocuk ortopedisti tarafından görülmediği zaman atlanabiliyor dolayısıyla çocukların tedavileri geciktiği için de daha ağır tedaviler ve daha ağır cerrahiler gerekebiliyor. Amacımız erken tanı, aynı zamanda da hastane yoğunluğundan dolayı muayene olmak ve muayene sırası almakta sıkıntı yaşandığı için kendimiz bizzat giderek özel eğitim merkezlerinde çocukların muayenesini gerçekleştiriyoruz. Belli aralıklarla farklı fizik tedavi merkezlerinde Muğla içerisinde ziyaretlerimizi gerçekleştirip, çocukların taramasını yapıyoruz.”

Nursel Özdemir'den Özel Eğitimde Yeni Adımlar

Elit Fizik Tedavi Merkezi Kurucusu Salih Dündar, Doç. Dr. Ahmet İmerci’nin katılımıyla gerçekleşen eğitim hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bugün Nursel Özdemir Kurumları bünyesindeki Elit Fizyoterapi bünyesinde Muğla üniversitemizin hocası Doçent Doktor Ahmet İmerci hocamızla yeniden bir aradayız. Daha önce uzun yıllardır birkaç çalışmayı birlikte yaptık. Bugün de tanılama, değerlendirme, rehberlik ve hocalarımızın da aynı zamanda eğitimini sağlayabilmek amacıyla hocam bizim de ricamızla buraya kadar geldi, kendilerine bütün arkadaşlarımızın, velilerimizin, basınımızın önünde çok teşekkür ediyoruz. Gönüllü bir hizmet için buradayız. Amacımız özel eğitim kalitesini bir tık yükseltmek. Sizler de hatırlarsınız yaklaşık 20 gün önce Profesör Bünyamin Birkan ile otizm üzerine çok güzel çalışmalar yaptık, geçen hafta Akran Akademi‘nin imtiyaz hakkını aldık, bugün de Elit Fizik Tedavi Merkezi’mizde hocamızla birlikte çalışıyoruz.

Nursel Özdemir'den Özel Eğitimde Yeni Adımlar

Diğer hocalarımız öğrencilerin durumlarını ifade ettiler, hocamız da rehberliğini, hastanede yapılacak çalışmaları ve süreci değerlendirdi. Ailelerimiz için hakikaten faydalı bir hizmet, uzun yıllardır zaten yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmaların devam etmesini istiyoruz, devam da edecek, insanlar değişiyor, dünya değişiyor, teknoloji değişiyor. Biz özel eğitim merkezi olarak bunların gerisinde kalamazdık, kalmamalıyız da. Onun için hakikaten günümüz teknolojisiyle, günümüz bilgisiyle, günümüzün değişen koşullarıyla neler yapılması gerekiyorsa onları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin engellilik oranı yüzde 12, az bir rakam değil. 10’da 1 çocuğumuzda bir sıkıntı var. Biz bunlara müdahale ediyoruz. Önümüzdeki günlerde okullar da açılacak, buna yönelik farklı çalışmalarımız yine olacak. İnşallah amacımız halkımıza, insanlığımıza hizmet, bir çocuğun hayatına dokunmak.” Şeklinde konuştu.

Nursel Özdemir'den Özel Eğitimde Yeni Adımlar

Kızının Elit Fizik Tedavi Merkezi’nde 2 yıldır tedavi gördüğünü belirten hasta yakını Öznur Meriç, sürece ilişkin şu görüşlerini dile getirdi: “Kızım yaklaşık 2 senedir Elit Fizik Tedavi Merkezi’nde fizik tedavi alıyor. Hocamız elinden gelenin fazlasını yapıyor ve iyi ilerliyoruz. Salih hocama da bu konuda teşekkür ediyoruz, Ahmet hocamın da buraya gelmesine vesile olduğu için. Haftada 3 saat tedavi alıyoruz biz, ilerlemelerimiz iyi yani profesör hocalarımızla da görüştüğümüz şekilde olumlu dönüşler alıyoruz. İlgi alaka da hocalarımız olsun, yönetimimiz olsun, sağ olsunlar çok ilgililer.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN