'Okul Servis Taşıtlarında Öğrenci Güvenliği'

İçişleri Bakanlığınca 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle okul servis araçlarının huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge doğrultusunda 'Okul Servis Taşıtlarında Öğrenci Güvenliği' konulu toplantı yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 İçişleri Bakanlığınca 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle okul servis araçlarının huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yayımladığı genelge doğrultusunda “Okul Servis Taşıtlarında Öğrenci Güvenliği” konulu toplantı yapıldı.
Fethiye Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Büro Amiri Nuri Çınaklı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk,  UKOME Daire Başkanlığı Fethiye Temsilcisi Mustafa Uğur Karayılmaz’ın yanı sıra Okul Aile Birliği Temsilcileri ve servis şoförleri katıldı. Kaymakam Ekrem Çalık, Marmaris’te başka bir programa katıldığı için toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Okul servisleri ve taşımalı eğitim servis araçlarında, trafik güvenliği bakımından alınması gereken denetime yönelik tedbirlerin konuşulduğu toplantıda açıklama yapan Trafik Tescil Büro Amiri Nuri Çınaklı, okul servislerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. En küçük ihmalkârlığın ve dikkatsizliğin çok büyük sorunlara neden olduğunun altını çizen Çınaklı şunları söyledi: “Biz sürekli toplantılar yapıyoruz. Şoförlerimizle sürekli konuşuyoruz, uyarılar da bulunuyoruz ama ne hikmetse şoförler yine bildiğini yapıyor. Bu toplantının aynısını 1 hafta önce Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası yaptık. Orada servislere 40 kişi almayın diye uyarılarda bulunduk. Ancak şoförler yine okullara fazladan kişi alıp, götürüyor. Onun vicdani sorumluluğunu söylememize rağmen yine fazla öğrenci alıp ceza alıyorlar. Bu sorumluluk sadece emniyetin değil, veliler başta olmak üzere okul aile birlikleri servis şoförlerini ve çocukları bilgilendirecek. Bu bilgilendirme sonucunda aile çocuğunun servise bindiğinde ayakta mı gidiyor, oturarak mı gidiyor bilmesi lazım… Veli, okul yönetim, okul aile birliği bunu yapmıyor emniyet yapsın diyorlar. Emniyet hangi işi yapacak?” dedi.  Bilgilendirme toplantısının ardından Trafik Tescil Büro Amiri Nuri Çınaklı, sözü şoförlere bıraktı. Bazı şoförler toplantıda söz alarak sıkıntılarını dile getirdi. Servis araçlarındaki ‘DUR’ tabelasının anlamını bilmeyen sürücüler olduğunu belirten şoförler, öğrenci indirip bindirirken bazı sürücülerin durmayarak öğrencilerin hayatını riske soktuklarını söyleyerek, emniyetten bu konuyla ilgili bilgilendirme yapmasını istediler.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN