Ömer Perorak Dönemi Başladı

Erkekler Bölgesel Ligi 6. Grup'ta lider durumda bulunan Fethiye Basketbol Takımı Teknik Direktör Alkım Ay ile yollarını ayırdı. Grupta oynadığı 9 maçın sekizini kazanan Fethiye Basketbol Kulübü Ömer Petorak ile sözleşme imzaladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Erkekler Bölgesel Ligi 6. Grup’ta lider durumda bulunan Fethiye Basketbol Takımı Teknik Direktör Alkım Ay ile yollarını ayırdı. Grupta oynadığı 9 maçın sekizini kazanan Fethiye Basketbol Kulübü Ömer Petorak ile sözleşme imzaladı.

Edinilen bilgiye göre Yeni Teknik  Direktör Ömer Petorak;  geçtiğimiz  Aralık ayının ilk haftasında Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kırçiçeği Bodrum Basketbol‘dan istifa etmişti. 27 yıllık antrenörlük kariyerinde erkek ve kadın takımlarını çalıştıran Petorak, erkek basketbolunda en son  Muğla Ormanspor’da  görev yapmıştı. Dün öğleden sonra Fethiye Basketbol Kulübü binasında düzenlenen sözleşme töreni ile Fethiye Basketbol takımı yönetim kurulu; yeni Teknik direktör Ömer Petorak  ile 2.5 yıllığına sözleşme imzaladı…

 “Alkım Ay hocamıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek söze başlayan Fethiye Basketbol Kulübü başkanı Selamettin Yılmaz imza töreninde yapmış olduğu açıklamada “Bizim Fethiye Basketbol Kulübü olarak amaç ve hedeflerimiz ilk günden beri bellidir. Mümkün olan en kısa zamanda Spor Toto Basketbol 1. Ligine çıkmak ve Fethiye markasını en üst seviyede tanıtmak. Spor ; biliyorsunuz , en güçlü tanıtım öğelerinden biri. Bu güzel şehrin tanınmaya ve ulusal ölçekte başarıya ihtiyacı vardır. Bunun için yeterli potansiyelimiz olduğu da , bizce şüphe götürmez. Sadece ‘’ Küçük olsun bizim olsun ‘’ demeyen , gönüllü dolarak bir araya gelebilecek , farklı uzmanlıklara saygı duyacak , güç birliği çalışmalarına ve bunların eşgüdümüne gereksinim var. Öte yandan bizler; bu seviyede yarışabilmenin futbolda neredeyse imkansız ama basketbol,  voleybol gibi ekonomisi / idaresi bizlerin yönetimine daha uygun dallarda ise kolaylıkla mümkün olduğunu ; Fethiye’nin bunu hem hak ettiğini, hem de Fethiye’nin buna adeta mecbur olduğunu düşündük.

“O Nedenle Bütün Enerjimizi Bu Hedefe Odakladık”

 Orta ve uzun dönemde gerek alt yapı akademileri;  gerekse diğer branşlar ve kadın şubeleri de açmayı çok ama çok istiyorsak dahi , hepsini eş zamanlı yapamayacağımız için , bütün gücümüzü basketbola ve Spor Toto Basketbol 1. Ligine çıkmaya ayırdık. Bu hedef için bu anlayış ve hedefi benimsemiş iş adamlarını , sporcuları , sponsorları , hukukçu , danışman ve yöneticileri tamamen bu amatör ama radikal hedef için bir araya getirdik. Hepimizin Fethiye için gayesi belli; Sıradan mücadele değil, net başarı…. Başarı için her şeyi mubah sayan anlayış değil. Şehrimize yakışan sportif ahlak…Bu hedeflerimiz için tamamen gönül – hedef işbirliği içinde şahane işler yaptık. Daha ilk yılda bir maç hariç tüm iç ve dış saha maçlarımızı kazandık. Çok terbiyeli,  hiç küfür etmeyen,  şu an için az sayıda da olsa bir taraftar kitlesi oluşturduk. Şehrin içinde bir kulüp binası organize ettik. Sporcularımıza ve teknik ekibimize en iyi olanakları sunmaya çalıştık ve kurduğumuz kadro bizi üst lig hedeflerimize taşımaya başlayınca , ne güzel ki hem il ve ilçemizden hem de ülke genelinden takımımız oyuncularına teklif gelmeye başladı. Bunun en iyi yanı doğru yolda olduğumuz ve oyuncularımızın değerinin hızla artmış olmasıdır. Sıkıntılı kısmı ise sporcuların bonservisi üzerinden bu seviye kulüplerde para kazanmak mümkün olmadığı gibi aniden gönlü çelinen genç sporcuların yerine yenilerinin transfer edilmesinde ki zorluklardır” dedi.

“Atılan İmzanın Fethiye Basketbol Camiasına Hayırlı Olsun”

Konuşmasına devam eden Yılmaz “Fakat bizler ve bizlere yön veren ulusal seviyelerde çalışmış danışmanlarımızla bugünleri ön görmüştük. Takımımıza yeni katılan sporcu arkadaşlarımızla daha güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu bağlamda bugün yeni antrenörümüz Sayın Ömer Petorak ile hedeflerimizi gerçekleştirme doğrultusunda yeni bir sayfa açıyoruz. Hocamızla 2 buçuk yıllık bir anlaşma yaparak gelecek planlamamızda ki kararlılığımızı göstermek istiyoruz. Atılan imzanın Fethiye Basketbol  camiasına hayırlı olsun” dedi.

“Sayın Başkanımız Böyle Takdir Buyurmuş”

Basın mensuplarının sorması üzerine Başkan Selamettin Yılmaz “Sayın başkanımız böyle takdir buyurmuş. Sayın başkanımızın söylediklerini eleştirmek; bizim haddimize değil. Ama biz yola çıkarken büyüklerimizin hayır duasını aldık. Buna kendiside dahildir. Ziyaret ettik. Bence gurur duyulacak tablo; iki takımında şu anda grup birincisi ve ikincisi olmasıdır. Bizim hedefimiz belli. Biz üst lige çıkacağız. Spor Toto 1. Liginin hayal olmadığını düşünüyoruz. Biz bunu ilk günden beri söylüyoruz. Biz Fethiye bayrağını dalgalandırmak için yola çıktık. Başkanım böyle bir şey söylemiş. Bize bu konuda bir şey söylemedi. Kendi takdiridir. Saygı ile karşılarız. Başarı ölçeğinde değerlendirilirse biz de bu şehrin evlatlarıyız” şeklinde konuştu.

“İyi Çalışıp Fethiye’yi Üst Lige Çıkaracağız”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ömer Petorak’ta konuşmasında “Öncelikle kulübün kurulmasında buraya gelmesinde emeği olan Alkım hocaya çok teşekkür ediyorum. Güzel bir takım kurmuş ve iyi çalışmalar yapmış. 1990 yılından beri antrenörlük yapmaktayım. Basketbolun her kademesinde görev aldım. Uzun yıllar Galatasaray ve Beşiktaş’ta antrenörlük yaptım. Bodrum’a yerleştim. Bodrum’da Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımını şampiyon yaptım. Fethiye Basketbol Kulübü tarafından önüme çok güzel bir proje sunuldu. Kaliteli insanlardan oluşan ve hedefi olan günlük yaşamayan bir kulüp olduğunu  görünce bende memnuniyetle kabul ettim. İnşallah başkanımızın söylediği gibi amacımız belli. İyi çalışıp Fethiye’yi üst lige çıkaracağız ve ulusal maçlara da çıkıp Fethiye’nin ismini tüm dünyada duyuracağız. Fethiyelileri gururlandıracağız. Hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum” dedi.

“Kesinlikle Başarısızlık Bizim Defterimizde Yok”

Fethiye Basketbol Kulübü As başkanı İzzet Durak’ta konuşmasında  “Alkım hocamıza çok  teşekkür ediyorum.  Kulübümüzün,  takımımızın  kurulmasında  ve bu seviyeye gelmesinde gerçekten büyük emekleri oldu.  Biz Fethiye’de bir basketbol takımının eksikliğini fark ettik ve bu yola çıktık. Başarılı bir şekilde hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Kesinlikle başarısızlık bizim defterimizde yok. Hedeflerimiz yüksek. Bu amaçla çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve hedeflerimizi İnşallah gerçekleştireceğiz. Tüm Fethiyelilerinde bize inanmalarını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN