'Operasyonu Biliyorduk' Sözlerine Soruşturma

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir'in 'Belediye Operasyonu, bizim Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca'da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk' sözlerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Demir, ifadesi alınmak üzere Savcılığa davet edildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

10 Aralık tarihinde yapılan aralarında Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde Ruhsat İşleri Amiri olarak görev yapan A.A ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli A.S 'nin de bulunduğu toplam 22 kişiye yönelik yapılan sahte ruhsat operasyonunda 3 tutuklama kararı çıkmıştı.
Yapılan operasyonun ardından CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün  “Kirli siyaset yapanların oyununu bozacağız” açıklamasına cevap vermek için CHP Fethiye İlçe Binası’nda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelmişti. Demir Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e verdiği cevap sonrasında düzenlenen operasyon ile ilgili olarak “Belediye Operasyonu da, bizim Belediye Başkanımız Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca’da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk” demişti. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı gizli olarak yürütülen bir operasyonda Mehmet Demir’in yaptığı bu açıklama ile gizliliği ihlal ettiğini tespit etti.
Edinilen bilgiye göre CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in bu açıklaması sonrasında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma gizliliğini ihlal ettiği gerekçesi ile soruşturma açıldığı öğrenildi. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir gizliliği ihlal suçundan ifadesi alınmak üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifadeye çağrıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN