Öztürk 'Öküzlerin Yerini Traktörler Aldı'

AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir arasında söz düellosu devam ediyor. İktidar ve muhalefet partisi ilçe başkanları yapılan açıklamalara karşılıklı yanıtlar vermeyi sürdürüyor. Bu kez cevap AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk'ten geldi. Öztürk, 'Uyan Sayın Başkan uyan!..Türkiye çağ atladı. Öküzlerin yerini traktörler aldı' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk sert açıklamalarda bulundu. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in desteksiz ve hadsiz açıklamalarına devam ettiğini belirten Öztürk, “Popülist, göstermelik çalışmalar yaparak gündemde kalma hevesinden bir türlü vazgeçemiyor. Geçtiğimiz aylarda bir paket kahveyi malzeme ederek basit bir davranış ile   ilçe başkanı olarak beni aklınca tiye almaya çalıştı. Ardından geçtiğimiz haftalarda genel başkan yardımcısının da iştirakiyle partilerine yoğun katılım yalanı ile ortaya çıktılar. İlçe binalarının önünde topladıkları eski partililere şov yapmaya kalktılar. Partisine üye olmadığı halde bazı kişilere rozet taktılar ve maalesef katılımcıların bir kısmı da bu oyuna alet oldular” dedi.  
“BANA SATAŞARAK MESNETSİZ AÇIKLAMALAR YAPMAYA DEVAM ETTİLER”
“Tören esnasında CHP’nin hiçbir yetkilisi basın mensuplarının önünde yapılan üye sayısını ve hangi partiden katıldıklarını açıklamadıkları halde günler sonra yazılı ve görsel  basın mensuplarımızın mail hesaplarına ‘Ak Parti’den topluca istifa edip CHP’ ye katıldılar’ asılsız  haberi ve resimleri servis etmişlerdi” diyen İlçe Başkanı Öztürk, “Bu asılsız haber üzerine; ‘Kirli siyaset yapmayın, dürüst olun, basın mensuplarımızı da bu asılsız haberlerinize alet etmeyin”  açıklaması yapmak zorunda kalmıştık. Bunun üzerine yeniden AK Parti Fethiye ilçe başkanı olarak bana sataşarak mesnetsiz açıklamalar yapmaya devam ettiler. CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir  geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında; ‘Belediye operasyonu, bizim belediye başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcılığımız ile 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye başkanımız da, ben de, Cumhuriyet Başsavcımız da bunu biliyorduk’ açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir hakkında soruşturma başlatıldığı ve ifadesinin alınmak üzere savcılığa davet edildiğini basından öğrendik” diye konuştu.
“HER SEFERİNDE OLDUĞU GİBİ BASİT, SIRADAN, YAKIŞIKSIZ AÇIKLAMALAR İLE GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞMIŞTIR”
“Bu kez İl Başkanımızın hedef alındığını görüyoruz” diyerek sözlerine devam eden Turgay Öztürk, “Ana muhalefet İlçe Başkanı Mehmet Demir  yaptığı açıklamada, ‘CHP iki öküzden birini almış, bak birini bırakmış. Ama siz milletin ahırında öküz bile bırakmadınız’ diyerek yine her zaman olduğu gibi Türkiye’nin geldiği seviye hakkında bilgi sahibi olmadığını ortaya koymuştur. Her seferinde olduğu gibi basit, sıradan, yakışıksız açıklamalar ile gündemde kalmaya çalışmıştır” ifadelerini kullandı.  

“TÜRKİYE DÜNYANIN 5’İNCİ BÜYÜK TRAKTÖR PAZARI”
AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Uyan Sayın Başkan uyan! Türkiye çağ atladı. Öküzlerin yerini traktörler aldı. Türkiye dünyanın 5’inci büyük traktör pazarı. Ülkemizde traktör parkı 2 milyon oldu. Türkiye traktör ihraç ediyor, elektrikli traktörünü yapıyor. Tarımsal mekanizasyonda çook aşamalar kat etti. Desteksiz atma, bilmeden konuşma. Biraz araştır, oku, öğren.  AK Parti hükümetleri döneminde Tarım Sektörüne yönelik istikrarlı devlet desteği devam etti. Tarım sektöründe önemli dönüşüm gerçekleştirildi. 2019 yılı rakamlarına göre Türkiye dünyadaki tarım ekonomisinde 10’uncu sırada yer aldı. Avrupa’da ise 1’inci. 2020 yılında Türkiye Gayrisafi Yurt İçi Hasıla içinde tarımın payı yüzde 6,5 oldu. 2021 yılında toplam istihdamın içindeki tarımın payı yüzde 17,4. Destekleme oranlarına baktığımızda, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) göre Türkiye’de 2020 yılında tarıma aktarılan kaynak Tarımsal Yurt İçi Hasılanın yüzde 1,61’i. Bu oranla OECD ülkeleri arasında birinciyiz. Tarımsal destek 12,9 Milyar TL den 2 kat arttırılarak 2022 yılında  25,8 Milyar TL’ye çıkartıldı. Bu dönemde Türkiye’nin büyükbaş hayvan sayısı 18 milyon 158 bin ve bu sayıyla birinci sırada. Büyük baş hayvancılıkta AB ülkeleri arasında ise 17  milyon 790 bin ile Fransa,11 milyon 300 bin ile Almanya, 6 milyon 635 bin ile İspanya, 6 milyon 500 bin ile İrlanda ve 6 milyon 400 bin ile İtalya izledi. Aynı dönemde küçük baş hayvanda Türkiye 54 milyon 112 bin. Bunun 42 milyonu koyun. 12 milyonu keçi. Koyun sayısında AB içinde 15 milyon 500 koyun ile İspanya birinci, keçi sayısında 3 milyon 500 bin ile Yunanistan birinci. Ülkemizin küçükbaş hayvan Yani Türkiye hem büyükbaş, hem de küçükbaşta Avrupa lideri. Ülke genelinde binlerce baraj ve gölet, su yolları yaptık, çiftçimizin hizmetine sunduk. Bunlar yapılanların sadece bir kısmı” dedi.
Siz Muğla ve ilçelerini bir damla suya muhtaç ettiniz.

“SİZ MUĞLA VE İLÇELERİNİ BİR DAMLA SUYA MUHTAÇ ETTİNİZ”

“Bir de CHP icraatlarına bakalım” diyen İlçe Başkanı Turgay Öztürk,  “Siz Muğla ve ilçelerini bir damla suya muhtaç ettiniz. Türkiye’nin en pahalı suyunu Muğla içiyor. Alt yapı yatırımlarında Fethiye ve diğer ilçelerde vatandaşları mağdur ettiniz. Toz, toprak içinde bıraktınız. İlçelerimizi sel sularına teslim ettiniz. Muğla merkezde KYK yurduna kanalizasyon bağlantısı bile gerçekleştiremediniz. Ula’da 5 km yolu 3 yıldır bitiremediniz. Muğla’mızın ve Fethiye’mizin hak etmediği olaylar ile anılmasına neden oldunuz. Muğla’mız orman yangınları ile boğuşurken Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığı bir helikopter ile şov yaptınız. İstanbul’da temel atmama törenleri yaptınız, metro istasyonlarına toprak doldurdunuz. Yönettiğiniz belediyelerde halk ekmek üretimlerini azalttınız. Muğla’da halk ekmek üretimi bile yapamadınız” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: 

“BELEDİYELERDEN BİNLERCE İŞÇİYİ ÇIKARIP YERİNE KİMLERİ ALDIĞINIZI TÜM DÜNYA BİLİYOR”

“Belediyelerinizin yaptığı pandemi hastanesi yalanları ile milletimizi kandırdınız. CHP’nin yönettiği belediyelerde SAYIŞTAY’ın tespit ettiği usulsüzlükler hat safhada. Belediyelerden binlerce işçiyi çıkarıp yerine kimleri aldığınızı tüm dünya biliyor. Milletin gözüne baka baka emperyalistler ve terör destekçileri ile kol kola oldunuz.  Her muhtara bir yazı işleri müdürü vererek istihdamı arttıracağınızı ilan ettiniz. Sivas’ı ülke, Trakya’yı ilçe, Mersin’i Güneydoğunun incisi, Şanlıurfa’yı en çok fındık üreten il yaptınız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni bize verin çiftçilere bedava elektrik vereceğiz dediniz. Bu vaadinizi gerçekleştirmek için fırsat elinizde. Vatandaşlarımız elinizde olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile çiftçimize bedava elektrik vermenizi bekliyor. Laf ebesi, gaf ebesi oldunuz. Ülkemize karşı tüm yasadışı örgütler ile birlikte döviz kuru atakları operasyonuna destek verdiniz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine böyle mi ulaştıracaksınız. Siz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kemiklerini sızlattınız. Şimdi de erken seçim istiyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayınızı bulmaya bakın seçim bir buçuk yıl sonra 18 Haziran 2023’de. Milletimiz her daim olduğu gibi hakkettiğiniz cevabı verecektir.” 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN