Semt pazarları Cumartesi günleri açık olacak 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine pazar yerleri ile ilgili genelge gönderdi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Belediyesi ile yapılacak istişareler sonucu açık olan pazarların belirleneceğini söyledi. 

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacağı belirtildi. Vatandaşların yaş sebze meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verileceği öğrenildi.

Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze meyve ile fide satılabilecek. (Özellikle üreticilerin ürünleri olmak üzere) Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.
 
Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacak. Bu amaçla mevcut pazaryerleri genişletilecek veya ilave pazar alanları oluşturulacak. Pazaryerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş çıkışlar engellenecek. 

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra yaptığı açıklamada, “Cumartesi 10.00 ila 17.00 saatleri arasında pazarlar açık olacak. Konuyla ilgili genelge valiliklere gönderildi. Hangi pazarlarların açılacağını, belediyemizle yapacağımız istişareler sonucu açıklayacağız” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN