Seydikemer TDİOSB'de Dev Adım
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, tüzel kişilik kazanarak Türkiye'nin 33'üncü tarıma dayalı organize sanayi bölgesi oldu. 1200 dekar alan üzerinde 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 'Çok önemli bir süreci daha tamamlayarak inşaat aşamasına bir adım daha yaklaştık. Dev bir yatırımı bölgemize kazandırıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin onayıyla tüzel kişilik kazanan Seydikemer (TDİOSB) projesinin Yönetim Kurulu Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak’tan oluştu. Zorlu aşamaları hızla geçerek kuruluş protokolü onaylanan proje, Türkiye’nin 33’üncü tarıma dayalı organize sanayi bölgesi olma özelliğini kazandı.
Başkan Çıralı, “Bölgemizde hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacaktır”
Fethiye ve Seydikemer başta olmak üzere tüm Muğla’ya böyle bir müjde vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kısa sürede büyük yol kat ettiklerini belirterek kuruluş aşamasında emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan tavlı olmak üzere tüm kurum ve yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etti. Dünya tarımında yaşanan son gelişmelerin tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını vurgulayan Başkan Çıralı, “Projemiz ülkemiz için büyük önem arz eden süt sığırcılığında cazibe merkezi olmakla beraber, barındıracağı tüm büyükbaş hayvanların hastalıktan ari hale getirilmesi ile sağlıklı ve kaliteli süt üretimine büyük katkı sağlayacak. Bünyesinde kurulacak olan süt işleme tesisleri ile üretilen kaliteli ve sağlıklı sütten elde edilen peynir, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünler bölgemize ve tüm ülkemize arz edilecek. Yine bünyesinde yer alacak yem fabrikası ile üreticilerimizin daha uygun fiyatlı yeme ulaşma konusunda büyük avantaj sağlayacağını umuyor, bu durumun tüm bölgemizde hayvancılığın gelişimine katkı sunacağını düşünüyoruz.” dedi.
Teknoloji ve hayvancılığı bir araya getiren projenin tüm dünyanın kıtlık tehlikesini konuşmaya başladığı bu günlerde simgesel anlamlar da taşıdığını vurgulayan Başkan Çıralı, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun hiçbir ülkenin vazgeçemeyeceği sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu sözlerine ekledi.