Süel 'Biz duymadık demeyin!'

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile günlük kiralanan evlerde kimlik bildirimi zorunluluğu hakkında ilçede toplantı düzenledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile günlük kiralanan evlerde kimlik bildirimi zorunluluğu hakkında ilçede toplantı düzenledi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel’in makamında düzenlenen toplantıya Fethiye’deki 5 farklı kurumun temsilcileri katıldı. Toplantıda kurum temsilcilerin sorularını cevaplayan Süel, OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Süel, bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verileceğini vurguladı.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“1774 sayılı kimlik bildirim kanununda ki 2016 yılının son ayında yapılan değişikliklerle ilgili ilçemizde bulunan esnaf odalarımız, sanayi odamız, Emlakçılar birliği, oteller birliği temsilcilerinin ilerde yaşanabilecek sıkıntılar önlemek amacıyla ile daha detaylı bilgiler vermek amacıyla toplandık. Burada önümüzdeki yaz döneminde özellikle günü birlik kiralanan evler, odalar vatandaşlarımızın ilerde doğabilecek ceza yükümlülüklere maruz kalmaması için şimdiden bu sürece girmeden bilgilendirme yapıyoruz. Onların gerekli yasal yükümlülüklerini yerlerine biran önce getirmesini çünkü 1 Şubat itibariyle günübirlikte olsa evlerini kiraya veren haftalık kar amacı güderek insanlarımızın yerleşmek amacıyla oturma için tutmadığı evlerde bunların Kim-Bil denilen kimlik bildirim sistemine üye olarak kaydetmeleri gerekiyor. Bunu da polis merkezlerimizde gelerek bilgi alabilirler. İlçemizde büyük bir alanda duyurabilmek için toplantı yapıp bilgilendireceğiz.

Sisteme kayıt olmayıp bu konuda tespit olan yerlere 10 bin Türk lirası para cezası sisteme kayıt olup da zamanında bildirim yapmayan yerler yeni yapılan değişiklikle 5 bin TL ceza kesilecek. Ayrıca tekerrür halinde de ruhsat iptallerine kadar gidiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN