TOKAT TÜRK BASININA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tokat Gazeteciler Televizyoncular Ve Radyocular Derneği'nin ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 8 federasyon Genel Başkanı ve Türkiye genelinden 60 cemiyet başkanı Tokat'ta bir araya geldi. Fethiye'yi temsilen Fethiye Gazeteciler Derneği başkanı Hürmüz Seda Köktener ve başkan yardımcısı Mesut Bölük katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Tokat Gazeteciler Televizyoncular Ve Radyocular Derneği'nin ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 8 federasyon Genel Başkanı ve Türkiye genelinden 60 cemiyet başkanı Tokat'ta bir araya geldi.  Fethiye’yi temsilen Fethiye Gazeteciler Derneği başkanı Hürmüz Seda Köktener ve başkan yardımcısı Mesut Bölük katıldı.

            Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, 12. Başkanlar Kurulu Toplantısı kapsamında; Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve beraberinde Konfederasyona üye 8 Federasyon ile ABB Tokat Şube Başkanı Sezai Kaymak, TGTR Tokat Şubesi Başkanı İhsan Uluözlü’nün katılımı ile Tokat Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve TSO Başkanı Ahmet Arat’a, bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

            Etkinliklerin ilk ziyaretinde Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve beraberinde ki misafirleri makamında kabul etti. Ziyaret sonrası Başkan Eroğlu’na misafirler tarafından kestane şekeri hediye edildi.

YEREL BASIN ANADOLU’DA CANLI BİR DAMAR

            Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, 12. Başkanlar Kurulu Toplantısı kapsamında Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 8 federasyon Genel Başkanı tarafından ikinci ziyaret Tokat Valisi Ömer Toraman’a yapıldı. Ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Vali Ömer Toraman, “Yerel basının bir farkı da, bulunduğu yere ilişkin endişeler taşıması. Ulusal basının öncelikleri hedef kitleleri farklı ama yerel basının hedef kitlesi öncelikleri daha farklı olabiliyor. İçinde bulunduğu şehre karşı bölgeye karşı bazen bu bölge oluyor Marmara Bölgesi, Ege bölgesi, bazen de şehir oluyor Tokat şehri diyelim bu şehre karşı kendini mesul hissediyor. Ona göre dert ediniyor.  Şehri kendine dert ediniyor. Şehrin gidişatını geleceğini geçmişini o da çok önemli sadece gelecek değil bir de geçmişi var. Onların aydınlatılması ortaya çıkarılması ve çok önemli vazifeler görüyor. Çok güçlü kalemler çıkıyor aralarından. Köşe yazıları yazılıyor, bazen kitaplar çıkıyor. Dergiler çıkıyor. Canlı bir damar yerel basın Anadolu’da. Zorlukları da var şüphesiz ama çok şükür bu güne kadar bu mevcut haliyle ulaşmış durumda inşallah bundan sonrasında da daha da gelişerek hem maddi manada hem teknolojik manada devam eder. Ülke genelinde de destek olunması konusunda da bir iradede var” dedi.

            Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, 12. Başkanlar Kurulu Toplantısının Tokat’ta yapılmasından dolayı çok memnun olduğunu belirten Vali Toraman, “Anadolu’dan değişik yerlerden federasyon başkanlarının bir araya gelmesi Tokat için de memnuniyet verici bir hadise. Çünkü insanlar gezdikçe dolaştıkça tanıdıkça gördükçe birbirleri ile konuştukça yakınlaşıyor ve gittikten sonra da Tokat’ta şöyleydi diye başka ortamlara da bunu taşıyor, çoğaltıyor yani. Burada ki gözlemlerini intibalarını yayıyor. İnşallah güzel bir etkinlik olur. İnşallah programınız faaliyetleriniz iyi geçer.  Çok memnun oldum ziyaretiniz den dolayı.” şeklinde konuştu.

            Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı Vali Bey’in ve belediye başkanının kendilerini ağırlamasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, “Tokat Gazeteciler Cemiyeti vasıtasıyla burada toplandık. Bu bir ev sahipliği işi, toplantımız bu gün ve yarın devam edecek Pazar günü son bulacak. İyi geçeceğini düşünüyorum” dedi.

            TOBB'u temsilen Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyeliği yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, misafirleri makamında kabul etti. Başkan Arat: "Birçoğuyla irtibatımız olan ve ülkenin dört bir yanından gelen gazeteci dostlarımızı Tokat'ta görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

            14–15–16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan kurul toplantısına, ülke genelinde 60 başkan, 8 federasyon başkanı ve birçok gazeteci katılım sağladı.

            Etkinliklerin ilk gününün 14 Temmuz da gerçekleştirilecek olan Gala Yemeği ile başlayacağını söyleyen Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü, Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odasını, bu kapsamda ziyaret ettiklerini söyledi. Uluözlü, "Şehrimizde başkanlarımızı ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanlar Kurulu Toplantılarımız düzenli olarak farklı şehirlerde yapılan bir etkinliğimiz. Biz de gerçekleştirilecek olan bu toplantının kentimizde yapılması için konfederasyonumuza başvuruda bulunmuştuk. Sağ olsunlar bu talebimizi uygun görerek şehrimize geldiler. Bugün düzenlenecek olan Gala Yemeği ile kentimizin 60 ilden gelen gazetecilerimize aynı zamanda tanıtımını da yapmaya başlamış olacağız. Yarın sabah saatlerinde toplantımızın sona ermesiyle birlikte kısa bir şehir turu atıp, ertesi gün de dünyanın 8'inci harikası olarak deklare ettiğimiz Ballıca Mağaramıza da bir ziyaret geçekleştireceğiz. Bizlere bu konuda destek veren ve misafirlerimizi ağırlamamızda yardımcı olan Tokat Valimiz Dr Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ahmet Arat'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

            Üç gün sürecek olan toplantının ikinci gününde başkanlar kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının son gününde ise gazeteciler, Pazar'da bulunan dünya harikası Ballıca mağarasını  gezdiler.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN