Türkiye'nin Lezzetleri Fethiye'de

Türkiye'nin değişik illerinden gelen lezzetler Çalıca Pazar Yeri'nde Fethiyeliler ile buluştu.Etkinlikte ayrıca akşam saatlerinde sirk gösterileri ve konserlerde yer alacak.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Türkiye’nin 81 İli’nden gelen lezzetler fethiye’de buluşuyor.Düzenlenen etkinlikte sirk gösterisi ve konserler gibi eğlenceli sunumlarda yapılacak.Şenlik boyunca Gaziantep mutfağı, baharatları, çiğ köftesinden baklavasına, künefe sine varıncaya kadar bütün lezzetler Fethiyelilerin beğenisine sunuluyor. Trabzon yaylalarından peynir çeşitleri, Hatay künefesi,İzmir Pişmaniyesi  gibi daha birçok çeşitli ürünler Fethiyelileriçin satışa sunuluyor.
Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan organizasyon sahibi Mehmet Deniz “Biz Türkiye genelinden KOSGEB destekli olarak firmaları getirip birebir yöresel lezzetlerin satışlarını yapıyoruz. Ürünlerimizin hepsi Sağlık Bakanlığı’ndan onaylıdır. 81 ili karış karış geziyoruz. Bizim 5 tane sanatçıyla akrobasi sirk grubumuz var.Hayvan figürümüz yok.Sadece akrobasi hareketleri yapıyoruz.Fethiye’ye teşekkür ediyoruz.Gelsinler görsünler.Trabzon ekmeği,Kars kaşarı gibi yöresel ürünlerimiz mevcut.Ciddi bir etkinlik yapıyoruz” dedi.
Düzenlenen etkinlikte Mesir Macunu satan İbrahim Dumanoğlu “Manisa’dan geliyorum.Her yıl Manisa’da şenlikleri kutlanan 500 yıllık kültürümüz olan mesir macununu Fethiye halkı için getirmiş bulunuyorum.Mesir macunu 41 tane bitkinin karışımından yapılıyor.Solunum yolundan gelen rahatsızlıklara karşı çok etkilidir.Kış geldi.Kışın soğuk algınlığına ve kuru öksürüğe birebir.Akciğer ve karaciğeri besler.Astıma,bronşite karşı etkilidir.Kullanışı ise 1 yaşından 4 yaşındaki çocuklara çay kaşığı,4 yaşından büyükler de kahve kaşığı ile içilmesi gerekiyor. Ürünlerimiz Manisa’nın milli ürünleridir.En önemlisi de içinde glikoz yoktur.Bu nedenle tamamen doğaldır”diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN