Ünlü Tiyatrocu Ahmet Çevik Tatil İçin Fethiye'yi Tercih Etti

Olacak O Kadar Programıyla hafızalarımıza kazınan ve daha sonra imza attığı harika projeler ile büyük ses getiren ünlü tiyatrocu Ahmet Çevik tatilini Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ramada by Wyhndam Otel'de sürdürüyor. Muhabirimizin sorduğu sorulara samimi cevaplar veren Çevik'le yaptığımız sohbet haberimizde.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Geçmiş döneme damgasını vuran Olacak O Kadar programı ile hafızalara kazınan ve daha sonrasında imza attığı harika tiyatro oyunları ve projelerle adından sıkça söz ettiren ünlü tiyatrocu Ahmet Çevik tatil için Fethiye’yi tercih etti. Fethiye’yi çok beğendiğini ve sık sık geldiğini belirten Çevik, FRT TV mikrofonlarına samimi açıklamalarda bulundu. 

FETHİYE ÇOK GÜZEL BİR İLÇE, FETHİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM
Ünlü tiyatrocu Ahmet Çevik, Fethiye’yi çok sevdiğini ve mümkün olduğunca gelmeye çalıştığını söyledi. Yaptığı açıklamada, “Fethiye çok güzel bir ilçe, ben Fethiye’yi çok seviyorum ve mümkün olduğunca gelmeye çalışıyorum. Arkadaşlarım var, onlarla sohbet ediyorum. Ramada’nın sahibi Şehmus Aslan da bizim aile dostumuz. O da o kadar yoğun temponun içerisinde “Ağabey gel burada tatil yap” deyip, beni buraya çağırdı, soğulsun. Ben de buraya geldim, çok mutlu oldum, çok güzel bir otel. Çok güler yüzlüler, çalışanları çok çalışkan insanlar. Bir işyerinde güler yüzlü olmak çok önemli. Ramada olarak yeni açıldılar, inşallah sorunsuz, bol kazançlı ve bereketli bir sezon geçirirler.
Ben yaklaşık olarak 50 senedir İstanbul’da yaşıyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum ve ben artık İstanbul çok güzel bir şehir olmasına rağmen artık benim için yaşanılması çok zor bir şehir haline geldi. Evet ben İstanbul’dan ayrılmak istiyorum ama burası olur, Çeşmealtı olur, Urla olur birçok yerde arayışım var. Belki de Fethiye’ye taşınırım belli değil ama açıkçası kiralar çok pahalı. Mümkün olduğunca cebime en uygun yer, yaşanabilir, kalan ömrümü de 3 kedimle beraber huzurla yaşayabileceğim güzel bir yer arıyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum, bana da versin” dedi.

HAYVANLARIN UYULTULMASINA KARŞIYIM
2024 yılı itibarıyla sokak köpekleriyle ilgili yeni düzenlemeler ve yasalar, Türkiye'de yoğun bir şekilde tartışılıyor. Yeni yasa tasarısına göre, belirli şartlar altında sahipsiz köpeklerin uyutulması öngörülüyor. Ünlü tiyatrocu Çevik, “Kesinlikle hayvanların toplatılmasını, uyutulmasını, soykırımının yapılmasını asla hoş karşılamıyorum. Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamayacağını düşünüyorum. Çünkü biz milleti ve millet ne isterse mecliste onun yapılması, bence bunun yapılmaması ve bu yasanın da geri çekilmesi gerekiyor. Sokaktaki hayvanların toplatılması, öldürülmesi son derece anlaşılmaz bir durum, benim aklım bunu almıyor. 3 engelli kedim var 2’si sağır, 1 tanesinin kuyruğu kopmuş. Elimden geldiğince sokaktaki hayvanlara da bakmaya, yetişmeye çalışıyorum ve diğer insanların da en azından kapının önüne bir kap su koymalarını rica ediyorum. Eğer su koymayacaklarsa da en azından kötü davranmasınlar, en azından şöyle bir başlarını sevsinler o bile yeter. İnşallah bu yasa en kısa zamanda geri çekilir diyorum” dedi.

SİGARA İLLETİNDEN KURTULDUM
Sigarayı bıraktığını belirten ve sigaranın çok sağlıksız olduğunu söyleyen Çevik, “Ben yaklaşık 15 sene önce sigarayı bıraktım, sigara illetinden kurtuldum. Youtube hesabımda sigarayı bırakırken neler yaşadığımı, bıraktıktan sonra neler olduğunu 20-25 dakikalık bir videoda anlattım. Birçok insan da bu video sayesinde sigarayı bıraktı, yorumlardan gördüm. Sigarayı bıraktıktan sonra kilo aldım, spor yaptım iyi ki bırakmışım. Ben öyle pis bir sigara içicisiydim ki uyumadan önce sigarayı içip, başucumdaki kül tablasına söndürüp öyle uyuyan bir adamdım. Ama şu anda sigarasız yaşamanın ne kadar önemli olduğunu ne kadar temiz ne kadar sağlıklı olduğunu anladım. Lütfen sigaradan kurtulun”

EKİM’DE TİYATRO SEZONUNU AÇIYORUZ
Tiyatro oyunları ile ilgili konuşan Ahmet Çevik, “Geçen sene başlayan bir oyun Altı Üstü Komedi, Mustafa Arıkoğlu’nun yaptığı, Aras Deniz Sipahi’nin müziklerini üstendiği, Pınar Ataer’in de danslarını yaptığı bir oyun. 3 skeçten oluşuyor, Olacak O Kadar’dan da beri gelen kabare sistemine sahip, o geleneği de sürdürmeye çalışıyoruz. Çok güzel bir müzikal yaptık, yeni bir oyun ve yeni yapılmasına rağmen tam olarak oturmadı ama hala insanlar ayakta alkışlıyorlar. Komedi çok yüksek bir oyun, inşallah bu sezon da çok güzel bir şekilde oynayıp, insanları güldürmeye çalışacağız. İnsanlar çok güzel reaksiyon veriyor, her ettiğin lafa reaksiyon alıyorsan güzel bir yoldasın demektir, alkış çok önemli aralarda alkışlarla oyun kesiliyor. Bizi yalnız bırakmayan tüm seyircilerimize çok teşekkür ederim. Ekimde sezonu açacağız, inşallah bu sezon da çok güzel olur. 
Eğer tiyatroda önemli şeyler yapıyorsanız, gerçekten ayağı yere basan oyunlar yapıyorsanız insanların sizi yalnız bırakmadığını ben çok iyi biliyorum. Türkiye’de çok güzel bir tiyatro kitlesi var. En doğusundan batısına kadar biz Türkiye’yi dolaşan insanlarız ta ki ben Levent Kırca zamanında Nejat Uygur’la gitmediğim yer kalmadı, allah rahmet eylesin, 2 önemli ustayla. İnsanların oralarda tiyatroya olan açlığını görüyorsunuz. İnsanların gülmeye hasret olduğunu görüyorsunuz ve Doğu’ya da gidilmesi gerekiyor, orada da tiyatro oyunlarının oynanması gerekiyor. O insanların da tiyatroya, gülmeye ihtiyaçları var. Buradan da tiyatrocu arkadaşlarıma küçük bir serzeniş yapıyorum diyeyim. Oradaki insanlarla bağlantı halinde olunması gerektiğini düşünüyorum ben” ifadelerini kullanarak muhabirimizle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN