Usta, 'Yaz sezonu geçen yıla göre durgun geçiyor'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Otogar Taksi' de şoför olarak çalışan Murat Usta, Fethiye'de bu yaz sezonunun diğer sezonlara göre daha durgun geçtiğini fakat son 2 aydır hareketlilik olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam gelmişti. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıkmıştı. Otogar Taksi’de şoför olarak çalışan Murat Usta, Fethiye’deki yaz sezonu, Ölüdeniz trafiği ve geçtiğimiz yıllar ile bu yıl arasındaki taksi yoğunluğu ile ilgili konuştu. Yaptığı açıklamada, “Otogar Taksi’ de şoför olarak çalışmaktayım. Yaz sezonu geçen yıla göre biraz daha durgun geçiyor. Ama yine de son 2 aydır hareketlik var.

Taksiciler, otopark sorunu çok yaşıyor. Çarşıda tek yer var zaten o yüzden çarşıya çok gidip gelemiyoruz. Artı Ölüdeniz yolu 2 aydır yollar kilit durumda. Gidip gelmek zaten sıkıntılı, emniyet şeridine girmeden gidiyoruz. 20 dakikalık yolu ortalama 1,5 saatte gidiyorsunuz. Hem bizim için sorun hem de müşteriler için de sıkıntılı oluyor. “Zaten büyükşehir trafiğinden kaçtık, burada da bekliyoruz” diyorlar. Yetkililerimiz buna da bir çözüm bulursa seviniriz.

Mayıs ayında taksimetreye zam gelmişti. Açılış 80 TL, indi-bindi 150 TL olmuştu. Tabii ilk zamanlarda tepkiler aldık. Ama vatandaşlar her zaman olduğu gibi buna da yavaş yavaş alıştılar. Sıkıntılar oluyor zaman zaman ama bu ekonomik şartlarda normal karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN