Yandaş Köşeyi Döndü, Vatandaşın Ocağı Söndü!

TBMM 2022 Yılı Merkezi Bütçe görüşmelerinin son gününde Genel Kurulda konuşan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin iktidarın kadir kıymet bilmez hayırsız bir mirasyedi gibi davrandığını belirterek, 'İktidarınız döneminde topladığınız paralar nerede? Ne yaptınız? Diye sordu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

19 yıllık AKP  iktidarında ‘’Yandaş köşeyi döndü, vatandaşın ocağı söndü’’ diyen Girgin, Dışişleri Bakanı’nın Katar’da düştüğü durumu da eleştirerek iktidara, ‘’Siz bu ülkenin ekonomisini de onurunu da yerlere düşürdünüz, bu sözleri yiyip yuttunuz; yazıklar olsun size’’ diye seslendi. Girgin ayrıca zamlarla 2022 yılının ilk aylarında bile halkın bugünden daha fazla fakirleşeceğini ifade etti.
CUMHURİYET KAZANIMLARI CUMHURİYETİ KURANLAR İÇİN MİRAS DEĞİL, ALINTERİYDİ
Girgin şunları söyledi: “Zamanın birinde bir ağa varmış; eli sıkışan, tarlasını, evini, bağını bahçesini satmak isteyen onun yanında alırmış soluğu. Ağa sorarmış ‘Bu satmak istediğin mal miras mı kaldı yoksa alın terinle mi aldın’ diye. ‘Miras malı’ denirse pazarlığa oturur, ‘Alın teriyle’ denirse oralı olmazmış. Cumhuriyet ve cumhuriyet kazanımları cumhuriyeti kuranlar için miras değil, alın teriydi. Türkiye son on dokuz yıldır kadir kıymet bilmez bir hayırsız mirasyedi iktidar tarafından yönetiliyor.
KEDİ BURADAYSA CİĞER NEREDE CİĞER BURADAYSA KEDİ NEREDE?
Âdeta öç alırcasına cumhuriyet kazanımlarını har vurup harman savurdunuz. "Ne banka bırakacağız ne fabrika ne işletme ne de liman, hepsini satacağız." dediniz ve sattınız. Sata sata devletin tüm akarlarını kuruttunuz, geriye bir tek vergi gelirleri ve vatandaşın cebi kaldı.
Bir tek, aldığımız nefes karşılığında şimdilik vergi vermiyoruz. Hiçbir hükûmetin cumhuriyet tarihinde toplayamadığı vergiden daha fazla vergi topladınız, 2 trilyon 600 milyar dolar. Sonra? 63 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. Başka? 446 milyar dolar da devleti borçlandırdınız. 
Soru şu: Bütün bu paralar nereye gitti? Ortada bir hesap hatası var, Nasrettin Hoca'nın dediği gibi "Kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?
NEDEN İNSANLARIMIZ EKMEK KUYRUĞUNDA?
On dokuz yılda ne yaptınız? Gencecik, fidan gibi çocuklarımız işsiz, 8 milyon işsiz var. Neden insanlarımız ekmek kuyruğunda? On dokuz yılda bütün dengeleri değiştirdiniz, bir avuç yandaş sermayedarınızı zengin etmek için 84 milyonun hakkını gasbettiniz.
 Siz saraylarınızla itibarlı olmakla övünedurun, on dokuz yıllık iktidarınızın özeti "Yandaş köşeyi döndü, vatandaşın ocağı söndü.
BİZ UTANDIK, DIŞİŞLERİ BAKANI UTANMADI
Dışişleri Bakanı Katar'a gitti ve Katarlı mevkidaşı öyle bir söz söyledi ki bu ülkenin bir vatandaşı olarak biz utandık, gurumuz zedelendi ama Dışişleri Bakanı en ufak bir alınganlık göstermedi. Katar Dışişleri Bakanı dedi ki "Ekonomik gidişat nedeniyle Türkiye'de ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz." Yani, Katar diyor ki: "Batan geminin kelepir malları bunlar, elbet biz de bu fırsatı değerlendireceğiz.
Ey Dışişleri Bakanı, ey Katar sevenler; bu sözleri nasıl hazmediyorsunuz? Bu sözleri nasıl sineye çekiyorsunuz? Hadi bunu sineye çektiniz, Katarlı gazetecinin "Ekonomik kâbus nedeniyle Katar'dan para istemeye mi geldiniz?" lafı hiç mi dokunmadı size? Siz kendinizi Orta Doğu'nun lideri olarak göredurun, onların sizi ne gözle gördüğünü cümle dünya gördü. Siz bu ülkenin ekonomisini de onurunu da yerlere düşürdünüz, bu sözleri yiyip yuttunuz; yazıklar olsun size!
TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE
A'dan Z'ye tüm ürünlere gelen zamlarla vatandaş pahalılık altında inim inim inliyor ancak turpun büyüğü heybede, nasıl mı? 
TÜİK'in tartışmalı verilerine göre yurt içi üretici fiyat endeks oranı yüzde 54,62 iken tüketici fiyat endeks oranı yüzde 21,31'dir. İkisinin arasındaki fark yüzde 33,31 gibi tarihî yüksek seviyededir. Bunun anlamı şudur: Üreticilerin artan girdi maliyetleri tüketici fiyatlarına tam olarak yansımamış, artan maliyetlerin büyük bölümü üreticilerin kârından karşılanmış demektir.
 Buradaki en büyük tehlike ise, bu farklar satış fiyatlarına yansıtılacağından ücretli çalışanın artan maaşı da sadece bir iki ay içerisinde yine artan fiyatlar karşısında eriyecektir. Buna bir de yüzde 36,2 oranındaki yeniden değerleme oranına göre vergilerin artışı eklenince halk 2022 yılının daha ilk aylarında bile bugünkünden daha fazla fakirleşecektir. 
    

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN