ZİRVEYİ ZORLUYORLAR

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Satranç Şampiyonasında Muğla'yı temsil eden görme engelli kadın sporcularımız derece alarak Türkiye sıralamasında zirveyi zorladılar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonun düzenlediği Türkiye Satranç Şampiyonası 04-09 Eylül 2022 tarihleri arasında yapıldı. Afyonkarahisar Bacım Sultan KYK Yurdunda düzenlenen şampiyonaya  erkekler A, B ve C, kategorilerinde yarışırken kadınlar, gençler, yıldızlar kategorisinde 32 ilden 285 sporcu katıldı.

KADIN SPORCULAR ZİRVEYİ ZORLUYORLAR

Türkiye Satranç Şampiyonasında Muğla ilini temsil eden sporcularımıza destek olan Bodrum Belediyesi  2020 yılında olduğu gibi bu yılda görme engelli sporcuların yanında oldu. Bodrum Belediyesinin desteğiyle şampiyonada ilimizi temsil eden sporcularımız aldıkları derecelerle zirveyi zorladılar. Aynı zamanda TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü sporcusu olan Seher Yılmazer kadınlar kategorisinde derece yaparak Türkiye 11.’cisi oldu. Zorlu rakipler karşısında dereceye giren sporcu gelecek şampiyonalarda ilk üçü hedefleyerek yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Şampiyonada Muğla’yı gururlandıran diğer bir başarıda TURKESK’in yetiştirdiği fakat Çankaya Belediye Spor Kulübüne transfer olan Esra İnpınar bu şampiyonada Türkiye 8'.si olarak bizleri gururlandırdı.

4 – 9 Eylül 2022 tarihleri arasında Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılan satranç müsabakaları tamamlandı. Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Orhan Tanrıkulu, Teknik Kurul Üyesi Fatma Yılmaz, idareci, antrenör, hakemler ile sporcular ve aileleri katıldı.

BAŞKAN YILDIRIM “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ”

Pandemi koşullarından dolayı 2021 Türkiye Satranç Şampiyonası yapılamamıştı. Satranç tutkunlarının sabırla beklediği 2022 Türkiye Satranç Şampiyonasına kulüpler ve sporcular yoğun ilgi gösterdi. Federasyon Başkanı Ayhan Yıldırım göreve geldiği ilk günden itibaren organizasyonların en iyi şekilde olması için çaba gösteriyor.  Yurt çapında gittiği illerde üst düzey ziyaretler gerçekleştiriyor. Federasyon Başkanının gerçekleştirdiği ziyaretlerinde sporcuların ve kulüplerin sosyal ve ekonomik koşullarına en uygun organizasyonlar yapabilmek için ekibiyle birlikte çok sıkı çalışıyor.  Afyon ilinde düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası öncesinde Ayhan Yıldırım ve ekibinin yoğun gayretleriyle zamanın koşullarında yapılabilecek en iyi organizasyona imza attılar.

 Beş gün süren turnuvada 6 farklı kategoride sporcular kıyasıya yarıştı. Türkiye sıralamasında ilk üçe giren sporcularımız.

 A Kategorisinde İlk 3’e Giren Sporcular

1.SÜLEYMAN SALTIK

2.MUHAMMET BALCI   

3.ÜNAL DÖNMEZ

B Kategorisinde İlk 3’e Giren Sporcular

1.İBRAHİM ÇETİN

2.MUSTAFA ATA

3.FURKAN DEYMEZ

C Kategorisinde İlk 3’e Giren Sporcular

1.DELİL AKKURT

2.ÖMER SİVRİ

3.OKAN ORMAN

KADINLAR Kategorisinde İlk 3’e Giren Sporcular

1.ZEYNEP GÜLERYÜZ

2.DERYA SAĞLAM

3.RABİA DOĞAN

GENÇLER Kategorisinde İlk 3’e Giren Sporcular

1.MUHAMMED DÖNMEZ

2.ORHAN  BOLAT

3.ALİ MUSLU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN