Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Final haftasında MEGEM öğrencilerin uğrak noktası

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri 9-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak finallerin heyecanı sardı. 10 gün sürecek sınav maratonunda Menteşe Belediyesi Gençlik Merkezi finale girecek öğrencilerin uğrak noktası oldu.

Köyceğiz Halk Eğitim kurslarında üretim devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretim çalışmaları son hızla devam ediyor.

Köyceğiz Ortaokulu’nda portakallar reçele dönüştü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Mavi Yeşil okullar projesi çerçevesinde portakal reçeli şenliği gerçekleştirildi.

Eğitimci yazar Erdoğan, Ortaca’da öğrencilerle buluştu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan Ortaca'da söyleşi gerçekleştirdi.

Muğla’da trafik ekiplerine ilk yardım eğitimi verildi

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine ilk yardım eğitimi verildi.

Jandarma, önce kask sonra eğitim verdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde jandarma tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan uygulamada kaskı olmayan 15 sürücüye kask hediye edildi. 70 sürücüye de reflektörlü yelek dağıtıldı. Uygulama sonrası 417 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Muğla’da 6 trafik personeline motosiklet eğitimi verildi

Muğla’da motosikletli trafik timlerinin (Şahin) sayılarının arttırılması amacıyla 6 personele “Motosikletli Trafik Polis Timleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” düzenlendi.

‘Askıda kitap’ uygulaması başlatıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerde sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla ‘askıda kitap’ uygulaması başlatıldı.

FTSO'da eğitime 47 kişiden katılım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye Cemaatler Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye (Veli-der), tarikat ve cemaatler ile ilgili basın açıklamasını Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yaptı.

FTSO’da ‘Toplantı Yöntemleri Eğitimi’ Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Toplantı Yöntemleri Eğitimi’ne FTSO Meclis Üyeleri ve FTSO çalışanlarından 17 kişi katıldı.

Muğla’da bir kitap bir insan projesinin konuğu yazar Erdoğan oldu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan’la Ortaca’da ve Menteşe ilçelerinde söyleşi gerçekleştirildi.

Köyceğizli öğrenci, hafızlık yarışmasında il üçüncüsü oldu

Muğla’nın Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasından dereceyle döndü.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla’da 'Gazze bilinmez toprak' söyleşisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Gazze Bilinmez Toprak Terra Incognıta isimli söyleşi düzenlendi.

Birol Gönen Atölyesi Törenle Açıldı

Birol Gönen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Uygulama Atölyesi, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.

Liseli Gençler, Milas’ın Adını Dünyaya Duyurdular

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri aşçılık dalı öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 20. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde büyük bir başarıya imza attı. Avrupa, Orta Asya, Afrika, Asya ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen yarışmacılarla kıyasıya rekabet eden Milas temsilcileri, festivalden çeşitli ödüllerle döndü.

Seydikemer’e 16 Derslikli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenek ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) koordinasyonunda yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacak.

Toplam 935 haber.