Karaca, ' Kim yanlış yaparsa, hakkında soruşturma açarız'

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda 10 gündem maddesi görüşüldü. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde 'hurdalıklarla' ilgili iddialar olduğunu söyledi. Karaca, 'Fethiye Belediyesi'nde kim yanlış yaparsa, hakkında soruşturma açarız. Bizim her zaman hedefimiz şeffaflık. Geriye dönük 5 yılda belediye şirketinde yaklaşık 2 milyon 966 tl açık tespit ettik ve yargıya konuyu taşıdık' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlık yaptı. 10 gündem maddesinin 3 tanesi komisyona giderken, diğer tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Öztürk, “İddialar var”
Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili mevzuat değişikliği konusu gündemde konuşulurken, Ak Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Turgay Öztürk, açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Başkanım, destek hizmetleri yeni kuruldu. Hazır gündeme gelmişken, bazı konularda soru sormak istiyorum. Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili bazı sıkıntılar, şaibeler konuşuluyor. Hurda satışı konusunda özellikle, biz bilgi almak istiyoruz. Fethiye halkının bu konuları bilmesi gerekiyor” dedi.
“Geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağım”
Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk’ün, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili sorduğu soruya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca şu şekilde cevap verdi; “Biz geldiğimiz günden beri şeffaflıktan bahsediyoruz. Belediyede bin 50 kişi çalışıyor. Kim yanlış yaparsa yapsın, hakkında soruşturma açarız. Yargıya intikal ettiririz. Belediye şirketiyle ilgili şuanda savcılığa bir suç duyurusunda bulunduk. Son 5 yıl içerisinde araştırmalar yapılmış, yeminli mali müşavir bu raporları bize sunmuştur. Biz de bizden önceki geçmiş beş yıla yönelik, şuan savcılığa intikal ettirdiğimiz dosyalar vardır. Şimdi yine belediyemizin içerisinde, her türlü duyumu dikkate alarak, soruşturma açıyoruz. Bununla ilgili talimatları veriyoruz. Akabinde yargı kararını verecektir. Belediyenin içerisinde kim yanlış yapıyorsa, meclis üyeleri, çalışanlar, müdürler, başkan yardımcısı hatta başkan da dahil olmak üzere hesabını verecektir. Şeffaf olacağız, yargı kararını verecek. Her söyleneni gerçek zannedip insanları zan altında bırakmak doğru değildir. Teftiş kuruluyla birlikte hareket ediyoruz. Önümüzdeki günlerde detaylı bir basın açıklaması yapacağım” dedi.
Karaca, “Geçen 5 yılla ilgili şirkette 2 milyon 966 tl açık tespit edildi”
Karaca ifadelerini şu şekilde devam ettirdi; “Destek hizmetleri üzerinde büyük bir yük oluştu. Bazı ihalelerde gecikmeler olmuş olabilir. Sadece destekte değil, birçok müdürlükte yetkilerle ilgili yeni çalışmalar yapıyoruz. Diğer konularla ilgili ise, ucu nereye varırsa varsın, Fethiye Belediyesi’nde kim yanlış yapıyorsa, kararlılıkla bunlarla mücadele edeceğiz. Elinizde bir belge varsa, bizimle, yargıyla paylaşabilirsiniz. Biz gereğini yaparız. Biraz önce de söyledim. Yargıya intikal eden bir suç duyurusu oldu. Geçen 5 yılda şirketle ilgili bir araştırma yaptık. Yaklaşık 2 milyon 966 TL gibi bir rakam açık bulundu. Biz de yargıya intikal ettirdik. Yargı kararını verecek”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN