Kaymakam Çalık, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine Katıldı

Seydikemer İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde' dereceye giren okullar ödüllendirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Seydikemer İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde” dereceye giren okullar ödüllendirildi.

2016-2017 eğitim öğretim yılı spor faaliyetleri ve gençlik haftası kapsamında Seydikemer ilçesinde yapılan şenlikte “yağ satarım bal satarım” oyununa 12 okul, “mendil kapma” oyununa 12 okul kaleli yakan top oyununa ise 14 okuldan yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Seydikemer Belediyesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile dereceye giren okullara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Törene Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Emniyet Müdürü Barbaros Kızılışık, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik sonunda 3. Sınıflar mendi kapmaca oyununda Şehit Gürcan Akan İlkokulu birinci., Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu ikinci, Ortaköy İlkokulu ise üçüncü oldular.

5. sınıflar mendil kapma yarışında Atatürk Ortaokulu birinci, Gerişburnu Ortaokulu ikinci ve Kadıköy Ortaokulu öğrencileri ise üçüncü  oldu.

 6. sınıf Yakan Top oyununda Ortaköy İlkokulu birinci, Seki Ortaokulu ikinci ve Şehit Gürcan Akan Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 5. ve 8. Sınıflar halat çekme yarışlarında Atatürk Ortaokulu birinci, Ortaköy Ortaokulu ikinci ve Seki Ortaokulu üçüncü oldular.

 Küçük erkekler futsal müsabakalarında ise Atatürk Ortaokulu birinci, Kumluova Ortaokulu ikinci ve  Kadıköy Ortaokulu öğrencileri ise üçüncü oldular.

 

Düzenlenen etkinlik hakkında kısa bilgi aktaran Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geleneksel çocuk oyunları adı üzerinde unutulmaya yüz tutmuş çocuklarımız tarafından oynanmayan oyunlarımızı canlandırmak, onları biraz olsun teknolojinin verdiği rehavet ve rahatlıktan kurtarmak amacındayız. Bunu bir şenlik havasında yürütüyoruz. Çocuklarımızda bizde çok güzel bir şekilde eğlendi. Ve bugünde başarılı öğrencilere kupaları verildi” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN