Menteşe 'De Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İlçe girişlerinde oluşturulan polis uygulama noktalarında güvenlik kontrolleri yoğunlaştırıldı. Diğer yandan başta Kötekli Mahallesi olmak üzere ilçenin değişik mahallelerinde de değişik zaman dilimlerinde şok uygulamalar gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Menteşe İlçesinde suç ve suçlulara karşı mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda İlçenin girişlerinde oluşturulan polis uygulama noktalarında güvenlik kontrolleri yeni yıl öncesinde daha da yoğunlaştırıldı.. 
Menteşe İlçe Emniyet  Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra Muğla Emniyet Müdürlüğü ‘ne bağlı diğer şube müdürlüklerinden personellerin de görev aldıkları güvenlik kontrolleri görevli polislerin özverili çalışmaları ile gerçekleştirilirken, vatandaşlarında takdirini kazanıyor. 
Denizli ve Aydın Yollları Polis Uygulama noktalarında son 2 hafta içerisinde gerçekleştirilen güvenlik kontrollerinde; 4 bin 165 kişiye HES Kodu ve GBT kontrolü yapılırken, 1678 araç kontrol edildi. 3 kişi bakaya-yoklama kaçağı olarak tespit edilirken, 30 araç sürücüsüne 27 bin 896 TL para cezası kesildi. İzolasyon kurallarına uymayan 1 kişi hakkında da 3 bin 150 TL toplam idari para cezası uygulandı.
MAHALLELERDE ŞOK UYGULAMALAR
Diğer yandan başta Kötekli Mahallesi olmak üzere ilçenin değişik mahallelerinde de değişik zaman dilimlerinde şok uygulamalar gerçekleştirildi. Rütbeli personelin refakatinde gerçekleştirilen şok uygulamalarda Menteşe İlçe Emniyet  Müdürlüğü personelinin yanı sıra Asayiş Şube Müdürlüğü ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ‘ne bağlı diğer şube müdürlüklerinden personeller de görev aldı. Son 2 hafta içerisinde gerçekleştirilen şok uygulamalarda;  937 kişiye HES Kodu ve GBT kontrolü yapılırken, 371 aracın kontrolü yapıldı. Yapılan bu kontrollerde 2 kişinin Bakaya-Yoklama Kaçağı olduğu tespit edilirken, hırsızlık suçundan aranan 1 kişi yakalandı. 18 araç sürücüsüne ise 21 bin 714 TL para cezası uygulandı.
Menteşe İlçe genelinde büyük bir kararlılıkla gerçekleştirilen güven kontrolleri vatandaşların takdirini kazanırken, yetkililer aynı kararlılıkla kontrollerin sürdürüleceğini belirttiler.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN