'Seydikemer Belediyesi Faaliyette Sınıfta Kalmıştır'

CHP Seydikemer Belediye Meclis Grup Sözcüsü Cemil Daydır 2016 faaliyet raporunu eleştirdi. Daydır,2016 yılında yapılan faaliyetlere baktığımızda yapılanların rutin belediyecilik hizmetleri olduğunu görüyoruz. Seydikemer Belediyesi'nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları ve ilçe merkezi anlamında hedefleri olmalıydı. İlçemizi daha ileriye götürecek kısa ve uzun vadeli hedefleri ile projelerinin olmadığını yapılan meclis toplantısında üzülerek gördük. Türkiye'nin farklı kentlerinde hayata geçirilen ve içerisinde kentte yaşayan her yaşta insanların istifade edebileceği sosyal bir tesis projesi yok' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

CHP Seydikemer Belediye Meclis Grup Sözcüsü Cemil Daydır 2016 faaliyet raporunu eleştirdi. Daydır,2016 yılında yapılan faaliyetlere baktığımızda yapılanların rutin belediyecilik hizmetleri olduğunu görüyoruz. Seydikemer Belediyesi’nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları ve ilçe merkezi anlamında hedefleri olmalıydı. İlçemizi daha ileriye götürecek kısa ve uzun vadeli hedefleri ile projelerinin olmadığını yapılan meclis toplantısında üzülerek gördük. Türkiye’nin farklı kentlerinde hayata geçirilen ve içerisinde kentte yaşayan her yaşta insanların istifade edebileceği sosyal bir tesis projesi yok” dedi.

“FAALİYET RAPORUNA RET OYU VERDİK”

 

İddialı  açıklamasına devam eden  Cemal Daydır  “Seydikemer ilçesinde, kütüphanesi, düğün salonu, kafeteryası bulunan herkesimin istifade edebileceği sosyal tesis olması düşüncesindeyiz. Seydikemer’e bağlı birçok yerde insanlarımız hala düğünlerini yağmurda, çamurda açık havada yapıyor, ancak 2016 yılında CHP grubu olarak mecliste Seydikemer’e daha fazla hizmet gelmesi için katkıda bulunduk. Ancak 2016 yılı gider bütçesine baktığımızda bütçeye gider olarak konulan ve dolayısıyla Seydikemer’e yatırım amaçlı konulan kalemlerin gerçekleşme oranının oldukça düşük olduğu ve yapılmadığını gördük. Temennimiz 2017 yılında bütçenin gider kaleminin % 100 gerçekleşmesi ve tüm Seydikemer’e adil ve tarafsız bir şekilde götürülmesidir. Biz bölgemizde yaşayanlara hizmetlerinden ulaştırılmasında her kesime adil davranılması gerektiğine inanıyoruz. Bütçeyi incelediğimiz de belediyenin yetersiz olduğunu gördük. Bu durum 20156 yılında yapılmak istenen hizmetlerin yapılamadığını anlamına gelmektedir. Bu bakımdan faaliyet raporuna ret oyu verdik. Meclis gündemine getirilen ve CHP grubu olarak destek verdiğimiz pazaryerlerinin yapımın hala gerçekleştirilmediğini, piknik alanlarının yapılamadığını, müzesel eşyalar için Doğanlar Mahallesinde çalışmaların başlamadığını üzülerek izliyoruz. Belediye asli görevlerini yerine getirirken bu hizmetlerin yapılması için 2016 yılında destek verdik ve yapılacak denildi. Ancak bu hizmetler için bir çivi bile çakılmadı. Bu nedenledir ki Seydikemer Belediye büyük projeler anlamında sınıfta kalmıştır. Hem iktidar gücüne sahip olacaksınız hem pazaryerini, piknik alanlarını ve Doğanlar Mahallesindeki projeyi yapamayacaksınız” şeklinde konuştu. Belediye meclis toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu için yapılan oylamada 13 Evet, 9 ret oyu çıkarken madde çokluğu ile kabul edildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN