BEBEĞİM VE KİTAP - Çağla Küçükbenli

BEBEĞİM VE KİTAP


Bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmek için onunla birebir iletişim kurmalısınız. Bunun içinde bir yaşına geldiğinde bol resimli, kalın kapaklı ve kalın sayfalı, renkli görseller içeren kitaplar alırsanız ve ona okursanız kaliteli vakit geçirmenin yanı sıra eğlenceli zaman dilimini de paylaşmış olursunuz.

   Bebeğiniz bir yaş civarına geldiğinde onu kitaplarla tanıştırmanız sağlıklı bir tercih olacaktır. 1-2 yaş arası çocuklar için kısa ve az cümlelerin olduğu, bol renkli ve büyük resimleri olan, üzerine dokunduğunda hissedebileceği kabartmaların olduğu, kalın yapraklı kitaplar dikkat çekici olacaktır. Anlatılan hikayenin 1-2 cümleden oluşan net ve somut ifadelerden oluşması önemlidir. Soyut ifadelerin kullanıldığı kitaplar çocuğunuzun ilgisini artırmak yerine azaltacaktır. Kitap okuma etkinliğine çocuğunuzu ne kadar çok dahil ederseniz; bu onun için daha isteyerek katılacağı bir etkinlik haline dönüşecektir. Çocuğunuzun sayfaları çevirmesine yardımcı olmalı ve dikkatini resimlere yöneltmesini sağlamalısınız.

     Birlikte kitap okumak sadece bebeğinizin zeka gelişimi için değil; aynı zamanda onunla kaliteli zaman geçirmeniz için de önemlidir. Ancak birlikte kitap okumak için çocuklarınızla düzenli olarak zaman geçirmeniz gerekir. Çünkü kitap okumayı bir rutin haline getirdiğinizde; hayatı tekrar ederek öğrenen ve büyüyen çocuğunuz bunu sizden düzenli olarak isteyecektir. Çocuğunuza kitap okumanızın öğrenme dışında da pek çok yararı vardır. Öncelikle anne baba ile çocuk arasındaki bağın güçlenmesini sağlar.Bir kitaba odaklanarak dikkatini sürdürebilme becerisi gelişmeye başlar. Yeni kelimeler öğrenmesiyle birlikte kelime dağarcığı zenginleşir. Konuşma ve dil gelişimi hızlanır. Resimli çocuk kitapları bir yandan zihinsel gelişimi desteklerken bir yandan da çocuk için ileriki yaşlarda çok önemli olacak olan okuma ve araştırma alışkanlığının ilk basamaklarını oluşturur.Bebeğiniz sizi büyüdükçe kitaplarla görmesi sizin iyi bir rol model olduğunuza işarettir.Küçük yaş grubu çocukların odasında  resimli görsel kitaplar  mutlaka olmalıdır.

  “Ağaç yaş iken eğilir”.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10Ağs

BEBEĞİM VE KİTAP

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222