1200 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel oluşturulan '100. Yıl Cumhuriyet Ormanı' için Muğla'nın Muğla'nın Datça ilçesinde toplam bin 200 harnup keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu.

PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde her yıl 11 Kasım’da kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü, bu yıl da Cumhuriyetin 100. yılına özel bir etkinlikle kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhuriyetin 100. yılına özel 2023 farklı yerde milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu. Bu çerçevede ülke genelinde olduğu gibi Muğla'nın Datça ilçesinde de kurulan “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” için ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi. Billurkent mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte 12 dönüm alan için hazırlanan bin 200 harnup keçiboynuzu fidanının dikimi yapılarak geleceğe nefes olundu.

Datça Kaymakamı Murat Atıcı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen dikim etkinliğine ise yoğun bir katılım olurken, etkinlik öncesinde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Atıcı; "Tüm Türkiye'de 81 il 922 ilçede yıllardır 11 Kasım saat 11:11'de ağaç dikme etkinliği yapıyoruz. Tüm Türkiye'yi ağaçlandırarak, ağaca verdiğimiz değeri göstererek, tüm dünyaya örnek bir çalışmayı sergiliyoruz. Bugün de ilçemizde 12 dönümlük alana bin 200 tane ağaç dikeceğiz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, inşallah 'Yeşil Datça'yı daha fazla yeşil olması için elimizden geleni yapacağız. Her sene fidan sayılarımız artarak 11 Kasım'ları güzel değerlendireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Atıcı başkanlığında programa katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler ile birlikte fidan dikimi yapan Kaymakam Atıcı, öğrencilere ormanların önemini kısaca anlatarak, dikilen fidanlara birlikte can suyu verdi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN