ADD 'Atatürk Sevgisi Engellenemez'

Ankara Valiliği tarafından Ankara'da 30 Kasım 2016 tarihine kadar gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanması kararı ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ankara Valiliği tarafından;  Ankara’da 30 Kasım 2016 tarihine  kadar gösteri ve yürüyüşlerin  yasaklanması kararı ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk’ün edebiyete intikalinin yıldönümü  tarihlerini içine alan bu kararı manidar bulan ADD yönetimi  “Sadece Ankara’da, Fethiye’de değil Tüm Yurtta, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 29 Ekim’de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramını kutlanacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk sevgiyle anılacaktır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu  yapmış olduğu yazılı açıklamada “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri yaklaşırken, Ankara Valiliği duyuru ile Ankara'daki her türlü toplantı ve gösteriyi 30 Kasım 2016 tarihine kadar yasakladı. Bu yasaklamanın Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek amaçlı olduğu anlaşılıyor. Siyasi iktidar mensupları son 14 yılda her fırsatta, ulusal bayram kutlamalarına ve Atatürk’ü anma etkinliklerine sağlık vb. nedenlerle katılmamayı adet edindiler” dedi.

“Yandaşlarının Düğün vb. Törenlerinde Boy Göstermekte Hiç Bir Sakınca Görmediler”

 

“Kişisel olarak gerekçe uyduramadıkları bayram günlerinde de değişik bahanelerle, ulusal bayram kutlamalarını tümden iptal ettiler” diyen Topçu açıklamasında “Aynı siyasi iktidar yöneticileri hastalık ya da yas bahanesiyle ulusal bayram kutlamalarına katılmadıkları, iptal ettikleri günlerde, yandaşlarının düğün vb. törenlerinde boy göstermekte hiç bir sakınca görmediler. Bu yıl da, olası terör eylemleri bahanesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinin hemen öncesinde Ankara Valiliği’nin yasağı ilan edildi. Yasayla düzenlenen anayasal bir hakkın kullanımı; duyuru ve benzeri bildirimlerle yasaklanamaz. Anayasa ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 4/b maddesi, gelenekselleşmiş ulusal bayram kutlamalarımızı ve anma etkinliklerimizi yapma hakkını vermektedir. Valilikler, ulusal bayramları ve anma törenlerini yasaklamak değil, Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini yaşamaya hazırlanan milyonların güvenliğini sağlamakla görevlidir. 15 Temmuz sonrasında gece gündüz meydanlarda yapılan kutlamalar, istenildiğinde valiliklerin bu görevi yerine getirebileceğini kanıtlamıştır. Ankara Valiliği’nin yasak kararı, Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek değil de, gerçekten olası bir terör eylemine karşı güvenlik arayışı ise, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak planlanmış etkinliklerimize gölge olunmasını değil, güvenliğin sağlanmasını istiyoruz. Sadece Ankara’da, Fethiye’de değil Tüm Yurtta, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 29 Ekim’de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramını kutlanacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk sevgiyle anılacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN