ADD 'Özlemle Arıyor Ve Anıyoruz'

ADD Fethiye Şubesi 10 Kasım 2016 Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu açıklamasında 'Cumhuriyetimizin kurucusu, sadece Türk ulusuna değil ezilmiş tüm uluslara rehberlik eden, eşsiz insan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, her geçen gün daha da artan bir özlemle arıyor ve anıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

ADD Fethiye Şubesi 10 Kasım 2016 Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu açıklamasında “Cumhuriyetimizin kurucusu, sadece Türk ulusuna değil ezilmiş tüm uluslara rehberlik eden, eşsiz insan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, her geçen gün daha da artan bir özlemle arıyor ve anıyoruz” dedi.

Topçu açıklamasında ““Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve arkasında yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümünün ardından her geçen yıl Cumhuriyet sevdalıları için; onun bayrağını daha ileriye taşımaya çalışmakla geçmiştir. ATA’mıza kendisini unutmadığımızı ve ektiği tohumların her şeye rağmen her sabah yeniden yeşerdiğini, genç kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptığını söylemek en büyük mutluluğumuzdur. Bugün ulusal birlik ve beraberliğimize, tam bağımsız, özgür, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve devletimizin kuruluş felsefesini oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Atatürkçü unsurlara yönelik sistematik saldırılar pervasızca, hayasızca ve acımasızca aralıksız olarak devam etmektedir. Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen her yıl; Mustafa Kemal'e duyduğumuz hayranlığı, özlemi ve sevgiyi bir kat daha artırırken ülkemizin ve ulusumuzun bugün karşılaştığı bölgesel ve küresel sorunlar karşısında O'na ve O'nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha da iyi anlıyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık anlayışına, demokratik, laik Cumhuriyete gönülden bağlılık; ülkemizin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunlardan kurtulması için en önemli çıkış noktasıdır. Yüce önder Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesi ile O'nun ilke ve devrimleri, bugün içinde bulunduğumuz ortamda eşsiz bir yol gösterici konumundadır. Türk milleti, kendisine dayatılan ve ulusal çıkarlarına zarar veren hiçbir projeyi kabullenmeyecek atasından ve tarihinden aldığı güçle, ülkesi üzerinde oynanan oyunları paramparça edecektir.

“Yolu, Yolumuz Olacaktır”

 

Ulusal bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettiğimiz 10 Kasım, ulusumuzda ortak hüznün tarihidir. Bugün sadece Atatürk’ü anmak, O’nun için hüzünlenmek yetmez; O’nu fikirleri ile yaşatmak, kurmuş olduğu çağdaş Türkiye’yi daha ileriye taşımak gerekmektedir. Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bir kurtuluş destanının ve tarihin yazdığı en büyük devrimin kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil yüce Türk milletinin kalbinde yer bulmuştur. Atatürk’e ve onun devrim arkadaşlarına olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir. Yolu, yolumuz olacaktır. Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü minnet ve şükranla anarken, Yüce Türk Ulusuna Başsağlığı diliyor, Ulu önderin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızı var gücümüzle haykırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN