AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ayaydın oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Prof. Dr. Aydın Ayaydın olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul'un da olduğu 26 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Haliç Kongre Merkezi'nde 11 büyükşehir ve 15 kentin AK Parti belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek kamuoyuna duyurulurken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da Prof. Dr. Aydın Ayaydın olarak deklare edildi.

Prof. Dr. Aydın Ayaydın Kimdir?

Mardin Derik’te doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi’nde iktisat asistanı, 1978 İTİA İşletme Yüksek Okulu ve İTİA Ekonomi Fakültesinde asistan olarak görev yapmıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1983 yılında ekonomi yüksek lisansı ve 1985 yılında ekonomi doktoru olmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yılında yardımcı doçent, 1988 yılında doçent ve 1993 yılında ekonometri profesörü unvanlarını almıştır. Takvim, Sabah ve Vatan Gazetelerinde ekonomi, siyaset ve güncel konularda köşe yazıları yazmış olup, bugüne kadar 12 bilimsel kitabı ve yüzlerce makalesi yayınlanmıştır. Basın Konseyi T.K. Üyeliği, Beşiktaş Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü de yapan Ayaydın evli ve 3 çocuk babasıdır. 1999’dan itibaren Muğla’nın Bodrum ilçesinde yazlarını geçiren Ayaydın 2015 yılından bu yana sürekli Bodrum’ da oturmaktadır. 


Bulunduğu İdari Görevler

24. Dönem İstanbul Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Üyesi 
21. Dönem İstanbul Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Medya Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı 
Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Türkiye Bankalar Birliği Başkan Emlakbank Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkanı 
Vakıfbank Genel Müdür
Şekerbank Genel Müdür 
Yüksek Öğretim Kurumu Üye
 İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN