Akdenizli, 'Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz'

Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni'ne katıldı. Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akdenizli, çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şenlik hakkında açıklamada bulundu.
“Yörüklüğü Türk adından ayrı düşünmek mümkün değildir”
“Karaçulha mahallesi belediyemizin de destekleriyle yayla Karaçulha muhtarlığı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen yayla Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz. Çeşitli etliklerle devam eden Yörük şöleninde Yörük vatandaşlarımızla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Yörükler toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçalarından biridir. Yörüklüğü Türk adından ayrı düşünmek mümkün değildir. Beş bin

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan Seydikemer Belediyesi Başkanı Önder Akdenizli, Yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şenlik hakkında açıklamada bulundu.

“Yörüklüğü Türk adından ayrı düşünmek mümkün değildir”

“Karaçulha mahallesi belediyemizin de destekleriyle yayla Karaçulha muhtarlığı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen yayla Karaçulha Yörük şölenine hepiniz hoş geldiniz. Çeşitli etliklerle devam eden Yörük şöleninde Yörük vatandaşlarımızla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Yörükler toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçalarından biridir. Yörüklüğü Türk adından ayrı düşünmek mümkün değildir. Beş bin yıllık Türk tarihine baktığımız zaman Türk milleti gücünü kendinden alarak en zor alanlarda birlik ve beraberliğini kuvvetlendirmiş bağımsızlığını korumuştur. Geçmişimizi, kültürümüzü bilmek tarihimize sahip çıkmak bizi biz yapan değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesiyle aziz vatan toprağımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız geleceğimiz için büyük bir önem taşımaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki, bu dünya da hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez” demiştir. Bugün Yörük Şöleni olarak kutladığımız bu etkinlik birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için önemli bir vesiledir. Değerli Yörük kardeşlerim güzel ilçemiz Seydikemer’de bu tarz organizasyonların yapılması, ilçemizin kültürümüzün gelenek ve göreneklerimizin tanıtılması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Geçmişten bugünümüze ulaşan kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için gerçekleşen etkinliklere Seydikemer Belediyesi olarak her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yörük Şölenimizi daha büyük organizasyonla kutlamak nasip olur Allah’a emanet olunuz.”

yıllık Türk tarihine baktığımız zaman Türk milleti gücünü kendinden alarak en zor alanlarda birlik ve beraberliğini kuvvetlendirmiş bağımsızlığını korumuştur. Geçmişimizi, kültürümüzü bilmek tarihimize sahip çıkmak bizi biz yapan değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesiyle aziz vatan toprağımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız geleceğimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “ Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki, bu dünya da hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez” demiştir. Bugün Yörük Şöleni olarak kutladığımız bu etkinlik birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için önemli bir vesiledir. Değerli Yörük kardeşlerim güzel ilçemiz Seydikemer’de bu tarz organizasyonların yapılması, ilçemizin kültürümüzün gelenek ve göreneklerimizin tanıtılması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Geçmişten bugünümüze ulaşan kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için gerçekleşen etkinliklere Seydikemer Belediyesi olarak her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yörük Şölenimizi daha büyük organizasyonla kutlamak nasip olur Allah’a emanet olunuz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN