11 proje ortağı yer alıyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye'den 9, Milas'tan 2 ve Slovakya'dan 1 okulun yer aldığı platformda çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Fethiye Çamköy Ortaokulu Anasınıfı B Şubesi Öğretmeni Ayşe Melek Özyurt Demirci ve Fethiye Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı Öğretmeni Nibar Çam, her ay bir etkinlik düzenlediklerini ve çalışmanın yılsonunda sona ereceğini ifade ettiler. Projeyi destekleyen öğretmenler ve öğrencileri birlikte Kodlama Panosu adı verilen bir materyal hazırlandı. Fethiye Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfında bulunan panoda stropiyer, karton bardaklar, renkli toplar ve grafon kağıtları gibi basit ve kolayca bulunabilen malzemeler kullanılıyor. Öğrenciler belirlenen konu ve projeler için oluşturdukları panoda öğretmenlerinin verdikleri talimatlarla hem eğlenerek hem de öğrenerek görseller oluşturuyorlar.

11 PROJE ORTAĞI VAR
Fethiye Çamköy Ortaokulu Anasınıfı B Şubesi Öğretmeni Ayşe Melek Özyurt Demirci yaptığı açıklamada, “Projedeki amacımız; küçük yaştaki öğrenci gruplarımıza kodlama işlemi öğretmek, bilişim dünyasının temeliyle öğretmek. İleriki aşamalarda teknolojiye daha aşina olmalarını istiyoruz. 11 proje ortağımız var. Bu faaliyet içerisinde hepimiz ortak ürünler çıkarmaya çalıştık. Sınıflarımızda panolar oluşturduk. Kodlama konuları belirledik. Biz öğretmenler çocukları yönlendirerek, direktifler veriyoruz. Çocuklarla grup halinde sınıf içerisinde eğlenerek panolarda görseller oluşturmaya çalıştık. Bu sayede kodlamayı da öğrenmiş oldular. Projemiz Haziran'a kadar sürecek” dedi.

HER AY BİR ETKİNLİK
Her ay bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Anasınıfı Öğretmeni Demirci, “Her ay bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikleri de müfredatımıza uygun hale getirerek yapıyoruz. Bir plan dahilinde ilerliyoruz. Zamanla çocukları bilgisayar ortamına alacağız. Kodlamayı öğrenecekler. Yavaş yavaş bilgisayarı, teknolojiyi kullanmayı öğrenmiş olacaklar. Projenin planında robot oyuncaklarla kodlama yöntemi vardır. Ama şu an uzaktan eğitim sürecinde bunu sınıflarda yapamayacağımız için, velilerimizin tek tek robot oyuncak almalarını isteyemeyeceğimiz için bir araya geldik ve kodlama şablonu hazırladık. Her gün iki adım ilerleterek öğrencilere anketler sunarak, yönlendirme yaparak çocuğumuzu okula ulaştırmaya çalıştık. Çocuk ve okul objesini de şuna binaen seçtik. Şu an pandemi dönemindeyiz. Öğrencilerimiz okullarından uzak. Bu da güzel bir ambians olsun istedik. Bir an önce pandemi dönemi bitsin, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz de okullarına ulaşsın istedik. Böyle bir görsel hazırladık” şeklinde ifadeler kullandı.

VELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı Öğretmeni Nibar Çam açıklamasında, “Bu proje içerisinde olmaktan keyifliyim. Güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç gerçekten çok zor. Çocuklarımızdan uzağız. Ama bu süreçte bizleri destekleyen velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Bakmadan Geçme