3 Aralık'ta Fethiye'de Özel Etkinlik

Fethiye Akran Akademisi Kurucusu Salih Dündar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen yoğun etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Dündar, Nursel Özdemir kurumları ve Akran Şubesi olarak Fethiye'de ve çevre ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Fethiye Akran Akademisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak ve destek olmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Kurumun kurucusu Salih Dündar, bu etkinliklerin Fethiye ve çevresindeki ilçelerde gerçekleştirildiğini ve Nursel Özdemir kurumları ile iş birliği içinde olduklarını ifade etti.


“Yoğun Etkinlikler İçerisinde Yer Aldık”

Fethiye Akran Akademi Kurucusu Salih Dündar, “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü kapsamında Nursel Özdemir kurumları ve Fethiye Akran Şubesi olarak hakikaten çok yoğun etkinlikler içerisinde yer aldık. Bugün etkinliklerimiz bir kaç gün daha devam edecek. Çünkü 3 Aralık dün engeller günü tek günden farkındalık günü yaratılmaya çalışılıyor. Ama bu anlamda da perşembe günü örnek veriyorum. Seydikemer ilçemizde spor etkinliklerine katılacak olan da bir ekibimiz var. Neler yaptık? Bu bağlamda bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında sabah belediyemizin yapmış olduğu etkinliğe bir psikoloğumuzu görevlendirdik. Oradaki bilgilendirmeye inşallah psikoloğumuzda bilgilerini ne yapacak? Kendi kadrolarımıza güzel, güzel açıklamalarını yapacak. Sonra küçük bir grubumuzla yine tekne gezintisi yaptık. Hava muhalefeti de vardı ama inceden de olsa bir tekneci ile etrafımızı engelli çocuklarımıza, kardeşlerimizi bir ziyaret Fethiye'yi gezdirmiş olduk. Deniz denizde tekneyle? Sonra bir kahvaltı organizasyonumuz vardı. Elit şubemizde elit Nursel Özdemir şubemizde ekibimizi topladık. Orada çocuklarımızla, ailelerimizle birlikte bir kahvaltı organizasyonu yaptık. Sonra İstanbul'a dün bir ekibimizi gönderdik ama genel merkezimize 3 Aralık engeller günü etkinliği için orada bulundu. Bir psikoloğumuzu Bursa ABA'a gönderdik. Aynı zamanda sınıf arkadaşım olan Bursa'daki merkezindeki Aydın kardeşimin yanına bir arkadaşımızı gönderdik. Sonra bugün Kızılay' a ekibimiz bizimleydi. Gün içerisinde 2 kez özel Ata'da hem bir bilgilendirme hem de çocuklarımızla birlikte yoğun bir etkinlik içerisinde bulunan bir ekip gönderdik. Özel Ata kolejine de bu bağlamda teşekkür ediyoruz. Kızılay'da olduğu gibi Özel Ata Kolejimizde her daim tüm etkinliklerde tüm özel günlerde yanımızda. Bizde 2 kurumunda sürekli yanında olmaya gayret ediyoruz.

Önder Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Seydikemer şubemizdeki bir öğrencimize akülü araç verdi. Çocuğumuzun hayatını kolaylaştırdı. Daha önce de benzer destekler sağlamıştı. Bu anlamda da başta Önder Başkana Seydikemer Belediyesine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bir otizmli öğrencimizi sağ olsun sizlerin de gördüğü gibi haberlerde videolarını gördünüz, aldı makamında karşıladı, aracı ile gezdirdi. Bu da bizim kendi öğrencimiz. Uzun yıllardır bünyemizde bir öğrencimiz yine bir gönül almış oldu. Önder başkanımız bu bağlamda da yine kendisine teşekkür ediyoruz. Yine ifade edeceğimiz gibi etkinliklerimiz gerek gün boyu gerekse bu hafta içerisinde devam edecek. İnşallah farkındalık günü ile ilgili artı bir yapmış oluruz. Tek hedefimiz bu insanlara bunu ifade etmek lazım. Uzun yıllardır bu etkinlikleri yapıyoruz. Sizler biliyorsunuz sizler de teşekkür ediyoruz. Sizler aracı oluyorsunuz, faaliyetleri tanıtılmasında, gelişmesinde ve farkındalığın artmasında basınında çok büyük emeği var. O bağlamda bir teşekkür de aslında sizlere de yanınızda ifade etmekte fayda var. Çok teşekkür ediyorum. Sizler de bugün buradaydınız. Sayın psikoloğumuz da değil mi ifade edecektir.
Unuttuk arada da Karaçulha' da ki yatılı bakım rehabilitasyon merkezi sahibi Enver de çok uzun yıllardır arkadaşımız ve çok güzel iş yapıyor. Bu bölgenin de bir açığını doldurdu. Orada yapılan etkinliklerde yine bir kadrolu arkadaşımızı gönderdik, yine onların yanında olduk. Böyle bir etkinliğe organize ettikleri için de biz de kendilerine uzun yıllardır bu bölgede faaliyet gösteren Muğla İl Başkanlarını yürüttüğümüz özel eğitim çocuklarımızın adına teşekkürü bir boş biliyorum.” Şeklinde konuştu.


“Amacımız Toplumsal Farkındalığı Arttırmak”

Psikolog Canan Yalçınkaya, “Şöyle ki 3 Aralık ilk kez 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Bu tarih dünya genelinde engelli bireylerin haklarına dikkat çekmek, toplumsal farkındalığı arttırmak ve engellileri kaldırmak amacıyla bir araya gelinmektedir.

Peki, bugünün önemi nedir? 3 Aralık engelli bireylerin toplumda eşit haklara sahip olmalarını, onların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve hatırlatmak aynı zamanda herkesin engelli bireyler için daha kapsayıcı, erişilebilir ve daha adil bir dünya yaratmak için hatırlatmak amacıyla bir araya geliyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme