57 bin 730 ağaç kesilmekten kurtuldu.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılında 5.468 ton ambalaj atığı toplayarak, 57 bin 730 ağacın kesilmesini önlediler.

Fethiye Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, 708 ton pet ve plastik 2016 yılı içerisinde toplandığı bununla birlikte, 528 ton cam atığı, 258 ton metal/alüminyum atık, 177,850 lt bitkisel atık yağ, 56.360 kg (3315 teneke) madeni atık yağ, 210 ton ömrünü tamamlamış atık lastik ve 12000 kg elektronik atığın geri dönüştürüldüğü açıklandı.


Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar, bu çalışmalar neticesinde doğaya büyük kazanımlar sağladıklarının altını çizdi. Bayrakdar, “3315 teneke madeni atık yağın doğaya karışmasını engelleyerek, 46 milyar litre içme suyunun kirlenmemesini sağladık. 210 ton ömrünü tamamlamış lastiğin doğaya karışmasını engelleyerek, 136.000 kg Co2 salınımının önüne geçtik. Ekiplerimiz ciddi bir şekilde geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Hedefimiz sıfır atık. Sıfır atık şu anlama geliyor. Kullanım ömrünü tamamlayan tüm atıkların geri dönüşümü mümkündür. Sadece doğru sınıflandırmak gerekir. Ambalaj atıkları deyince Kağıt, Karton, Metal, Plastik ve Camdan yapılmış tüm ambalaj ürünlerinin geri dönüşümünün mümkün olduğunu bilmemiz gerekiyor. Maalesef hala çöp konteynerine geri dönüşüm malzemesi geri dönüşüm konteynerine de çöp atmaktayız. Bunun için ağaç yaş iken eğilir düşüncesi ile tüm okullarda eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun yanı sıra yetişkinlere de şehrimizin farklı yerlerinde kapı kapı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Her fırsatta stantlar açarak bilgilendirme ve broşür dağıtımları yapmaktayız” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR