97'nci Yıl Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılı Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında FETAV tarafından düzenlenen ve çok sayıda öğrenci ve velilerinin katılımıyla 23 Nisan yürüyüşü gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılı Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında FETAV tarafından düzenlenen ve çok sayıda öğrenci ve velilerinin katılımıyla 23 Nisan yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılı Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 10'uncu Çocuk Şenliği yapılırken, Beşkaza Meydanı'nı dolduran çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de değişik etkinliklerle kutlandı. Beşkaza Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar çocuklara yönelik etkinliklerle devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Özgecan Anıtı önünde toplanan öğrenciler ve velileri kordon boyu yürüyerek Beşkaza Meydanına kadar yürüdü. Ellerine Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen topluluğa, Fethiye Belediye Bandosu çaldığı marşlarla eşlik etti.

Kutlamalar kapsamında bu yıl 10'uncusu düzenlenen çocuk şenliğinin de açılışı yapıldı. Şenliğe katılan binlerce çocuk Beşkaza Meydanı'nı doldurarak, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, meydanda kurulan stant ve oyun alanlarında keyiflerince vakit geçirdi.

Fethiye Kaymakamlığı, FETAV ve Özel Hatem Okulları iş birliği ile gerçekleştirilen şenlikte birbirinden değişik sahne etkinlikleri çocuklara unutulmaz bir 23 Nisan yaşattı. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Ukrayna'dan Fethiye'ye gelen öğrenciler, kendi ülkelerine özgü halk oyunlarını sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Şenliğe Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı.

Tüm Türkiye'nin 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık: “23 Nisan, Kurtuluş savaşını yürüten Gazi Meclisini, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk kurarak demokratik cumhuriyetin temellerini attı. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyerek de temel felsefesini ortaya koydu. Bu çok önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuk bayramı olarak ilan etti. Dünyada bunun bir benzeri yok. Bizde Fethiye'de uluslararası kutluyoruz” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da; “Bu gün bir imparatorluğun küllerinden bir devletin doğuşunu, meclisin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Her şeyimizi borçlu olduğumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 1920'de bütün güçler elindeyken istese zayıf bir parlamenter sistem kurardı. Buradan da alınacak çok dersler olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR