ANAOKULU ÖĞRETMENİNDEN E-TWİNNİNG PROJELERİ
İbrahim Gül Anaokulu Öğretmeni Betül Özden Çırak E-Twinning Projeleri kapsamında farklı çalışmalara imza attı.
İbrahim Gül Anaokulu Öğretmeni Betül Özden Çırak E- Twinning Projeleri kapsamında farklı çalışmalar yaptı. Betül Özden Çırak çocukların düşünme, akıl yürütme, sorgulama becerilerinin geliştirilmesi, STEM yaklaşımı ile çocukları denemeye, keşfetmeye, hayal güçlerini kullanmaya, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri ile yaratıcılık ve işbirliği yeterliliklerini geliştirmeye teşvik etmek, STEM yaklaşımı aracılığıyla denemeye, keşfetmeye, hayal gücünü kullanmaya, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini ve yaratıcılık, işbirliği yeterliliklerini geliştirmeye teşvik etmek ve Montessori eğitim yaklaşımını kullanarak sınıfında doğal öğrenme ortamları oluşturarak ürün geliştirme ve geliştirmeye katkı sağlamak için projeler hazırladı.
P4C -SCHOOL OF PHILOSOPHY (FELSEFE OKULU) PROJESİ
Betül Özden Çırak ilk projesinde değerleri konu aldı. Felsefe oturumlarının gerçekleştirildiği p4c projesinde çocukların düşünme, akıl yürütme, sorgulama becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi .Proje Türkiye'den 10 öğretmen tarafından yaklaşık 200 öğrenci ile yürütüldü.
Projede “Neden varım? Ben kimim? Büyümek zorunda mıyım? Nasıl davranmalıyım? Mutlu olmak için neye ihtiyacım var? Hepimiz eşit miyiz? İyilik nedir? Arkadaşlık nedir? Sevgi nedir? Şiddet nedir? Başkalarına ihtiyacım var mı? Başkalarına vurmaya hakkım var mı? Sanat nedir? Güzel nedir? Hayal gücü ne işe yarar? Özgürlük ne işe yarar Her şeyi bilmem gerekir mi? ”konuları yer aldı.
SCHOOL TO ENJOY METHOD – STEM 8EĞLENCELİ OKUL METODU)
Projenin temel amacı, STEM yaklaşımı ile çocukları denemeye, keşfetmeye, hayal güçlerini kullanmaya, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri ile yaratıcılık ve işbirliği yeterliliklerini geliştirmeye teşvik etmek. Bu proje ile 21. yüzyıl yetkinliklerinin desteklenmesi, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, STEM disiplinlerinin yenilikçi ve girişimci bireyler olarak benimsenmesi amaçlanmakta.
Temel amaç, öğrencilere gerçek yaşam problemlerini çözme ve çevrelerini tanıma fırsatı veren bir eğitim ortamı sağlamak. Vücut, çevremiz, makineler, araçlar ve uzay/gezegenler konularında çalışmalar yapılan projede Stem yaklaşımından yararlanıldı.
Projeye Türkiye'den 9, Avrupa ülkelerinden 19 (Polonya, Romanya, İtalya, Sırbistan, Hırvatistan, Estonya, Arnavutluk, Portekiz, Litvanya, Bulgaristan) olmak üzere 28 öğretmen tarafından yaklaşık 500 öğrenci ile yürütüldü.
STEM TEAM AT WORK S(TEAM) CREATURES (STEM TAKIMI İŞ BAŞINDA)
Bu projede karada yaşayan hayvanlar, suda yaşayan hayvanlar, havada yaşayan hayvanlar, kutuplarda yaşayan hayvanlar, ekosistem, küresel ısınma ve yaşam döngüleri konularında Stem yaklaşımını kullanarak etkinlikler gerçekleştirildi.
Projenin temel amacı, çocukları STEM yaklaşımı aracılığıyla denemeye, keşfetmeye, hayal gücünü kullanmaya, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini ve yaratıcılık, işbirliği yeterliliklerini geliştirmeye teşvik etmek. Bu proje ile 21. yüzyıl yetkinliklerinin desteklenmesi, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ve STEM disiplinlerinin yenilikçi ve girişimci bireyler olarak benimsenmesi hedeflenmekte.
Projede öğrencilere gerçek hayattaki problemleri çözme, canlıları tanıma ve Dünya'da yaşayan canlı türünün sadece insanlar olmadığını anlamalarına yardımcı olmak temel hedef olarak belirlenmiş.
Proje 10 öğretmen tarafından 200 öğrenci ile yürütüldü.
MONTESSORI WORKSHOP (MONTESSORİ ATOLYESİ)
Projede Montessori eğitim yaklaşımını kullanarak sınıfta doğal öğrenme ortamları oluşturarak ürün geliştirme ve geliştirmeye katkı sağlamak amaçlanıyor. Montessori projesi ile ürün oluşturma,kendi kendine iş yapabilme ve beceri geliştirme hedeflerine ulaşıldı. Çocuklar etkinliklerin yapım aşamasında eğlenerek öğrendi. Projenin ilk döneminde Montessori materyallerini artık materyaller ile tasarlandı. Projenin devamında yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda bir yardımsever tarafından okula Montessori sınıfı kuruldu.
Proje Türkiye'den 9, Avrupa ülkelerinden 19 (Polonya, Romanya, İtalya, Sırbistan, Hırvatistan, Estonya, Arnavutluk, Portekiz, Litvanya, Moldova Cumhuriyeti, Letonya, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan) olmak üzere 41 öğretmen tarafından yaklaşık 500 öğrenci ile yürütüldü.