Antrenör Çeliktaş, 'Amatör kulüpler desteklenmeli'
Fethiye Gençlik Spor Kulübü 30 Ekim'de başlayacak olan 1. Amatör ligi maç sezonuna hazır. Fethiye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Altay, 'yeni sezonda bütün takımlara başarılar diliyorum' dedi.
Fethiye'de 3 yıl önce kurulan Fethiye Gençlik Spor Kulübü yeni sezonun ilk maçına 30 Ekim'de çıkacak. Yenimahalle Kültürspor ile karşılaşacak olan Fethiye Gençlikspor kulübü sezondan oldukça umutlu. Fethiye Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş, yeni sezonun dostluk içinde geçeceğini belirterek, amatör kulüplerin sıkıntılarından bahsetti. Antrenör Kemal Çeliktaş, sporun yaygınlaşmasında önemli işlevi olan amatör spor kulüplerinin adeta kaderleriyle baş başa bırakıldığını belirterek amatör spor alanının daha sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Çeliktaş, Fethiye'de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, Fethiye'nin futbol sahası eksiğini de hatırlattı. Amatör kulüplerin sponsor sıkıntısı çekiğinden de bahseden Kemal Çeliktaş, spor için destek istedi.
“PROJELERİMİZİ TEK TEK HAYATA GEÇİRDİK”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş kulübün 3 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Kulübümüzü sporla alakalı arkadaş çevresiyle beraber bir proje üzerine kurduk. Projelerimizden 1 tanesi bölgemizin en büyük takımı olan Fethiyespor'umuzun gözünün bizde olması gerekiyordu. Bizi takibe almaları gerekiyor. Çünkü gençlere ihtiyacımız var. Biz proje ve görev olarak başkanımızın öncülüğünde yaşı büyük futbolcu oynatmama prensibini benimsedik. Onun içinde tamamıyla bu bölgede yaşayan gençlere yönelik bir projeydi. 2. Projemiz daha önce ki hayatımızda, kariyerimizde ki var olan spor çevremizi buraya taşımaktı. Bunun içinde 2,5 yıl önce burada Kasım ayında bir turnuva yaptık. Turnuvayı Beşiktaş, Kasımpaşa, Başakşehir, Altınordu, Kayaşehir gibi ülkemizin güzide kulüplerin alt yapılarını getirdik ve 1400 kişilik bir futbol organizasyonu yaptık. Harika da geçti. Bu bölgeden de 2 tanesi 13, 2 tanesi 14 yaşında 4 evladımızı aileleriyle beraber Altınordu ve Beşiktaş'ın alt yapılarına gönderdik. Bu da bizim projelerimizden diğeriydi” diye konuştu.
“FETHİYE'NİN FUTBOL SAHASINA İHTİYACI VAR”
Antrenör Kemal Çeliktaş, “Futbolun geliştiği ülkelerin en büyük artıları tesisleri çok iyi. Tesis olursa her şey oluyor. Biz şimdi haftada 2 sefer antrenman yapmak zorundayız ve 1,5 saat antrenman yapmak zorundayız. Bunu fazlalaştıramıyoruz çünkü sahamız yeterli değil. Hiçbir takım istediği randımanı alamıyor. Çocukların okul saatleri ve büyük takımların çalışma saatleri uymuyor. Antrenmanlar eksik sayıda yapılıyor. Bunun içinde saha bize yetmiyor. Muğla'da en çok top oynanan ilçe biziz diyebiliriz Bodrumla beraber. Diğer taraftan bizim Fethiye Gençlik Spor Kulübü olarak dediğim gibi bu çevremizi senede 6 tane turnuvayı burayı ayıracak kapasitemiz var. Türkiye'nin en büyük kulüplerini getirebilecek kapasitemiz var. Sadece küçük takımları değil büyük takımların da veya 1. Lig'den 2. Lig'den arkadaşlarımızda takımlarda buraya gelmek istiyor ama saha olmadan da biz onları buraya turnuvaya veya kamp yapmaya çağıramıyoruz. Otellerimiz bu konuda iyi ama saha olmadığı için hiçbir kulüp buraya gelmek istemiyor. Bu da sadece bizim değil Fethiye'nin tanıtımı açısından da bizim açımızdan da eksik. Saha yapılırsa ve bunların yeri hazır sahalar hazır, imkanları hazır bu konu üzerine yetkililer düşerse, biz onlar için Fethiye'nin tanıtımı ve bölgenin turizm kazancı açısından elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.
“AMATÖR KULÜPLER GENÇLERİ SOSYELLEŞTİRİYOR”
Kemal Çeliktaş, “Çağımızın hastalığı teknoloji bağımlılığı. Artık gençlerimiz dahil insanlar günde 100 kelime konuşuyorlar. Kimse kimseyle iletişim kurmuyor. Burada takıma yeni aldığımız oyuncular 3-4 hafta uyum sorunu yaşıyorlar. Futbolla alakası yok, birbirlerine selam vermeye bile çekiniyorlar. Fakat bölge fark etmeksizin amatör kulüpler çocukların birbirine güvenmesi, öğrenmesi ve sosyal iletişimlerini devam ettirmeleri için yardımcı bir etken. Bize gelen gençler ellerinde ki telefonları bırakıp birbirleriyle sohbet etmek için mekanlar belirlemeye başlıyorlar. Bu da bizim çok hoşumuza gidiyor. O zaman yaptığımız iş futboldan ziyade sosyal sorumluluğa giriyor. Onun için ben tüm ailelere seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarınızı bu tür takım sporlarının yapıldığı mekanlara, spor ve müzik alanlarına göndermelerini önemle rica ediyorum. Yoksa çocuklarınız yalnız büyüyor. Asosyallik ve iletişim eksikliği doğuyor. Bu gelecek hayatında da çok ciddi sorunlara yol açıyor. Bize çocuklarınızı gönderin. Hiçbir şey olmasa bile arkadaşlığı, dostluğu, güvenmeyi, iletişim kurmayı öğrensinler” dedi.
“SPONSORLUKLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş, “Biz Büyükşehir değiliz. Tüm bölgemizin tanıtıma ihtiyacı var. Turizm bölgesi olduğumuz için ancak kendimizi gösterirsek tanınabiliriz. Futbol ve turizm açısından da bu böyle. Bunun için amatör kulüpler veya tanıtıma yönelik olan tüm kurumların desteklenmesi gerekli. Bunun için sponsorluklara ihtiyacımız var. Fakat sponsorluk diyince insanların aklına ciddi rakamlar gelmesin. Herkes kendi ölçüsünde bu kulüplere, STK'lara ve gençlerimize destek olabilir. Biz bir sosyal ibadet yapıyoruz. Gençlerin ihtiyaçlarına yönelik ciddi harcamalar var. Yönetimlerimizin bunu tek başına karşılamaları mümkün değil. “ Ben sporu seviyorum” , gençlere destek olmak ve sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak isteyenler lütfen bunu sözde bırakmasın. Herkesin kendi mahallesinde ki spor kulübüne destek olması için ricada bulunuyorum” ifadelerini kullandı.