BAŞKAN SAATCI, 'KİMSENİN HAKKI YOK!'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Zabıta Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği ziyarette gürültü kirliliğine dikkat çekti. Zabıta Müdürlüğü'nün bu konuda fedakarlıkla çalıştığını belirten Saatcı, 'Allah vergisi bu güzel şehirde yaşayan herkesi başkasının özeline girmeden, başkasının sınırına tecavüz etmeden, müziğin sesini kendisinin duyacağı kadar açarak ya da düğün derneklerde insanın yanındaki masayla konuşabileceği bir şekilde ses dozajını ayarlayarak eğlenmelerini istirham ediyorum' diye konuştu. Başkan Saatcı ayrıca böyle bir özgürlüğün dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydetti.

Gürültü kirliliğine dikkat çekti;

BAŞKAN SAATCI, "KİMSENİN HAKKI YOK!"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Zabıta Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği ziyarette gürültü kirliliğine dikkat çekti. Zabıta Müdürlüğü'nün bu konuda fedakarlıkla çalıştığını belirten Saatcı, "Allah vergisi bu güzel şehirde yaşayan herkesi başkasının özeline girmeden, başkasının sınırına tecavüz etmeden, müziğin sesini kendisinin duyacağı kadar açarak ya da düğün derneklerde insanın yanındaki masayla konuşabileceği bir şekilde ses dozajını ayarlayarak eğlenmelerini istirham ediyorum" diye konuştu. Başkan Saatcı ayrıca böyle bir özgürlüğün dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydetti.

Zabıta Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, zabıta teşkilatlarının kişisel donanımı açısından bir yasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini ifade etti. Öncelikle Fethiye Belediyesi olmak üzere Zabıta Teşkilatında görev alan tüm personellerin gününü kutlayan Başkan Saatcı, "Ülke genelinde zabıtalar 191'inci kuruluş yıl dönümünü kutlanıyor. Bu nedenle Zabıta Müdürü Tufan kardeşime ziyarete geldik. Zabıta dendiği zaman belediyeyi temsil eden bir birim ortaya çıkıyor. Diğer personel arkadaşlarımız vatandaşlarımız gibi giyindiği için zabıta arkadaşlarımız üniformalarıyla belediyenin aynası oluyorlar. Bu anlamda bir belediyenin disiplini, özgüveni, özverisi hepsi zabıtada şekilleniyor. Bu yüzden belediyemizin en özel birimlerinden birisidir. Tufan müdürümüzün şahsında çalışan tüm zabıta arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Uzun yıllar görev yapan birisi olarak ifade etmem gerekir ki, zabıtaların silah taşıması, büyüklerimizin ifadesiyle yeniçeri ocağı oluşturulmasına yol açıyor gibi kafalarda soru işareti oluşabilir. Ama ben zabıta arkadaşlarımızın görevlerini yaparlarken gerçekten bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını biliyorum. Belki silah değil ama emniyetle ilgili üzerlerinde kişisel donanımın olması gerekiyor. Bu anlama bir yasa düzenlemesine ihtiyaç var. Fethiye'de İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü arasında çok hoş bir diyalog var. Ne zaman birbirimize ihtiyaç duysak en ufak bir sıkıntı yaşamadığımızı da ifade ediyor, Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

"Seyir teraslarında fedakarlık var"
Seyir teraslarında Zabıtaların 24 saat nöbet tuttuğunu ve burada fedakarca görev yapıldığının da altını çizen Başkan Saatcı, "Arkadaşlarımız 24 saat görev yapıyor. Özellikle hizmet alımıyla aldığımız güvenlikçi arkadaşlarımız var. Onlar da zabıta görevine devam ediyorlar. Bu görevi yaparlarken Saygıdeğer Fethiyeliler bileceklerdir ki, her şeyin bir bedeli var. Seyir terasları tertemiz hale geldiyse, halkımızın Fethiye'nin güzelliklerini yudumlama ile ilgili çok rahat gidip gelebilecekleri noktaya getirildiyse, bu tamamıyla çalışan zabıta arkadaşlarımızın fedakarlıkları sayesindedir. Halen bazı sıkıntılı noktalar var. Arkadaşlarım müdahale etmeye çalışıyorlar. Fakat tekrar ediyorum, her şeyin bir bedeli oluyor. Sadece seyir teraslarındaki güvenliğin sağlanması ve temiz hale getirilmesinin bize maliyeti gerçekten çok ciddi bir rakam" ifadelerini kullandı.

Gürültü kirliliğine sebep olan maddeleri ve bu konuyla ilgili verdikleri mücadele hakkında düşüncelerini de söyleyen Başkan Saatcı, "Zabıta Müdürlüğü bünyesinde en fazla olaylar nedir derseniz, gürültü kirliliği. Bu anlamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü diyalog içerisinde özellikle bu sene Fethiye'nin gürültüsüz bir şehir olması konusunda çok ciddi çalışmaların altına imza atıyorlar. Allah vergisi bu güzel şehirde yaşayan herkesi başkasının özeline girmeden, başkasının sınırına tecavüz etmeden, müziğin sesini kendisinin duyacağı kadar açarak ya da düğün derneklerde insanın yanındaki masayla konuşabileceği bir şekilde ses dozajını ayarlayarak eğlenmelerini istirham ediyorum. Bu konuda hiçbir plaka yada kişi gözetmeksizin arkadaşlarım ceza kesmeye devam ediyor. Görev süremiz bitene kadar da bu böyle devam edecek. Kimsenin, pencerelerin açık olduğu sıcak yaz mevsiminde gece yarısı deprem mi oluyor diye kimseyi kaldırma lüksü yok. Böyle bir özgürlük de dünyanın hiçbir yerinde yok. Hepimiz gençlik delikanlılık dönemi geçirdik ama gidip yarımadada iki bira içip Karagözler'den, çarşıdan ya da diğer mahallelerden geçerek son ses müzikle insanları 'dan dun' ile uyandırmak ne insanlığa, ne delikanlılığa sığar. Gürültü kirliliğine yol açıyorsan 220 TL para cezasına katlanacaksınız. Biz ceza kesmekten yorulmayız" diye konuştu.

Ziyaretinden dolayı Başkan Saatcı'ya teşekkür eden Zabıta Müdürü Tufan Kaçar ise, "Biz Eylül'ün ilk haftası olan Zabıta Haftasını Kurban bayramı nedeniyle biraz daha geç kutlamak durumunda kaldık. Sayın başkanım yine vefa örneği göstererek bizleri ziyaret etti. Başkanıma ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Eğer ki bir görev anlayışında yanınızda arkanızda amirinizi, büyüğünüzü, sorumlu olduğunuz kişiyi her daim hissederseniz daha rahat çalışırsınız. Biz yıllardır bunun rahatlığını zaten görüyoruz. Görev anlayışında sayın başkanım hiç bir şekilde taviz vermemiştir. Bizleri bu konuda hiç kimseye ezdirmemiştir. Biz, yaptığımız doğru ise inanıyoruz ki başkanımız her daim arkamızdadır. O yüzden ben kendisine teşekkür ediyorum. Güzel bir yaz sezonu geçirdik. İnşallah kazasız belasız sezonu bitiririz. Bizim için asıl kutlama o zaman olacaktır. Herkesin yüzünün güldüğü bir Fethiye diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR