DTO Başkanı Tugay, Yaz Sezonu Turizmini Değerlendirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, yaz turizmini değerlendiren açıklamalarda bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, yaz sezonu ile ilgili deniz turizmi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: “Temmuz ayı biraz geç başlamasına rağmen Temmuz ayının ikinci haftasından sonra iyi bir ivme yakaladı teknelerimiz ve çalışmaya devam ediyor. Tabii ki geçmiş dönemlere göre düşme olduğu da ortada. Ağustos ayına geldiğimizde ise yabancı gurbetçilerin yoğunluğu var. Onlar sayesinde talepte biraz artık olsa da Ağustos ayının sonuna doğru bu taleplerin daralması bekleniyor. Eylül ayında Fethiye'ye gelecek turistlerimize de günübirlik teknelerimizin onlara hitap edeceğini düşünüyoruz.

Bu yoğunlukla ilgili dileğimiz uzayabileceği kadar uzaması. Tabii burada sadece gelen yolcu olarak değerlendirmemek lazım. Bizim Fethiye'den çıkılacak şekilde günübirlik teknelerimizin varabileceği 5-6 durağımız var. Maalesef bu durak noktalarımızın birkaç tanesinde marina ve tekne bağlama projesi yapılıyor. Artık teknelerin deniz üzerinde gidebileceği alanlar da sınırlandırılmaya başlıyor. Koylarımızın yapılaşmasının tamamen önüne geçerek bu şekilde kamu yararına tüm camianın, sektörün, halkın kullanabileceği bir düzey haline getirilmesi gerekmektedir.

Göcek'teki tekne sayımız 24, Ölüdeniz'deki tekne sayımız 29 olarak sınırlandırmıştık. Bugünkü kararlarımız ile birlikte Fethiye'deki tekne sayımızı sınırlandırdık. Fethiye'ye yeni tekne girişi olamayacak. Mevcut tekneler önlerini görerek ticari faaliyetlerine devam edebilecek. Fethiye'nin Çiftlik bölgesinde de yeni bir turizm alanı oluşuyor. Dolayısıyla bu turizm alanı içerisinde yapılaşmalar oluyor. Bizim teknelerimizin de oradan payını alabileceğini bir yapı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR