FETHİYE PROTOKOLÜ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 'Ramazan Buluşmaları' programı kapsamında Fethiye'ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu için Fethiye Kaymakamlığı tarafından iftar etkinliği düzenlendi.

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Ramazan Buluşmaları” programı kapsamında Fethiye'ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu için Fethiye Kaymakamlığı tarafından iftar etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye protokolü üyeleri, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, müftülük görevlileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında; hoş geldiniz konuşması yapan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Fethiye'de Ramazan ayı içersinde gerçekleştirilmekte olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mübarek Ramazan ayını ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatarak en iyi şekilde idrak ediyoruz diyen Kaymakam Şahiner “Mübarek Ramazan ayında da misafirlerimiz yoğun bir şekilde ilçemize gelmekteler. Bu gün de Fethiyeli olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Ramazan beyi ağırlıyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi Fethiye bir turizm kenti. Yılın her ayında ve döneminde tatil ve dinlenmek amacıyla turistler gelmektedir. Biz onların hepsini bir misafir olarak görmekteyiz ve en iyi şekilde ağırlamaya çalışmaktayız. Ramazan ayında da ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bir çok kurum tarafından yardım çalışmaları yapılmaktadır. Bizde Fethiye Kaymakamlığı olarak ihtiyaç sahibi 863 aileye nakdi yardımda bulunduk. Yardım çalışmalarımız tabiî ki Ramazan ayı ile sınırları değil, yardım ve sosyal çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İftar programından dolayı Fethiye Kaymakamına teşekkür eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu'da konuşmasında “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ramazan ayı buluşmaları kapsamında 81 ilimizde ziyaretler yapılmaktadır. Ben de Muğla ve ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirmekteyim. Bu gün de Fethiye'deyiz. Gün içersinde; çeşitli incelemelerde ve çalışmalarda bulunduk. Bu akşam da Fethiye Kaymakamımızın düzenlemiş olduğu iftar programına İl Müftümüz ile birlikte katıldık. Programdan dolayı Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Ramazan Muslu “Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı Ramazan ayı teması İsrafı önlemektir” dedi. Muslu konuşmasında “2016 rakamlarına göre dünyada 8 milyar dolar israf söz konusu. Bu rakam bizim ülkemizde ise maalesef 214 milyar liradır. Ekmek bazında ise geçmiş yılların rakamlarına göre yılda yaklaşık 2 milyar adet 550 bin ton ekmek çöpe gidiyor.TÜİK verilerine göre israf her geçen yıl artıyor. Birey olarak israf konusunda daha dikkatli olmalıyız. Sadece yeme içme değil, zaman ve kaynak israfını da ülkemizde ve dünyada en aza indirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Allah'ın ve Peygamber efendimizin israfı ve cimriliği sevmediğine dikkat çeken Muslu “Kur'an'ın dünya ve ahiret dengesi adına beyan ettiği fermanlara baktığımızda, cimriliği eleştirmekle birlikte saçıp savurmayı da şiddetle yasaklayan makul bir dengenin varlığı açıkça görülmektedir. Bu ölçü ihlal edildiğinde hayatın dengesi bozulmakta ve insan her şeyden öte kendisine ve geleceğine kötülük yapmış olmaktadır. Bugün küresel boyutta sefaletin yaşandığı yeryüzünün en temel sorunlarından biri olan israf hayatın birçok alanına maalesef sirayet etmiştir. Nitekim ormanlar, akarsular ve bütün doğal unsurlarıyla tabiat, insanın sorumsuz ve hoyrat tavrından nasibini alarak ekolojik tahribe maruz kalmaktadır. Aynı şekilde, insanî değer ve erdemlerin ihmal edildiği, bilginin, sevginin, dostluğun ve güvenin tüketildiği ve heba edildiği bir dünyanın da anlam yönüyle israfa ve fesada uğradığı izahtan varestedir. Lüks alışkanlıklarının zaruret olarak algılanarak ihtiyaç ölçüsünün kaybolmasına, arzularının esiri olan insanın, hayatı israf ve tüketim çılgınlığına çevirmesine karşı ciddi bir tüketim ahlakına, nimet ve sorumluluk bilincine, şükür, kanaat ve paylaşma gibi değerlerin ihyasına ihtiyacın olduğu aşikârdır. Dolayısıyla, Allah'ın verdiği her nimetin bir gün hesabının sorulacağının bilinci içinde, nimetler karşısında şımarıp lükse dalmadan ve duyarsızca israfa girmeden her konuda iktisadı merkeze alarak infak ahlakını kuşanmak bizlerin en önemli şiarı olmalıdır” dedi. Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'e Kuran'ı Kerim hediye etti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu'ya Ayeti Kelime yazılı bir tablo hediye etti.

“PROF. DR. RAMAZAN MUSLU KİM'DİR ?”

1964'te Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi. 1974'te ilkokulu, 1984 yılında İzmir İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. 1988 yılında MÜ İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1993'de İstanbul'da Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. 1994'de MÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı'nda "Bilim Uzmanı" unvanını aldı. 1997'de Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi'nde 12. dönem Hizmet İçi Eğitim Kursu'nu tamamlayarak vaiz olarak atandı. Aynı yıl SAÜ İlahiyat Fakültesi'ne intisap etti. 2002'de MÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tasavvuf Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı. 2006 yılında "Doçent" unvanı aldı. 2011 yılında SAÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı profesörlük kadrosuna atandı. 2012 yılında İÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'na öğretim üyesi olarak naklen atandı. 16.02.2013 tarih ve 28561 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2013/96 sayılı kararname ile İzmir İl Müftülüğüne görevlendirildi. Beş yıl burada görev yaptıktan sonra 14.02.2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na görevlendirildi. Evli ve dört çocuk babası Muslu, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış kitap, makale ve bildirileri mevcuttur.

Bakmadan Geçme