Fethiyespor 84 Yaşında

Fethiyespor 84. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Fethiyespor Onursal Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyespor yönetimi, teknik heyet, futbolcular ve taraftarın katıldığı törende, Başkan Saatcı, 'Bu toprakların ruhunu yaşatan Fethiyesporlu olmaktır' diye konuştu.

Fethiyespor 84. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Fethiyespor Onursal Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyespor yönetimi, teknik heyet, futbolcular ve taraftarın katıldığı törende, Başkan Saatcı, “Bu toprakların ruhunu yaşatan Fethiyesporlu olmaktır” diye konuştu.

Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının söylenmesinden sonra Fethiyespor Başkanı Okan Uysal açıklamalarda bulundu. Uysal, ‘kalbimize sahip çıkalım' derken, eskiden görev yapmış, Fethiyespor için emek harcamış herkesi saygıyla andığını söyledi. Fethiyespor'un sadece sportif faaliyetler sınırında kalmadığını belirten Uysal, “Fethiyespor, ülkemizin değerlerine sahip çıkmış, sosyal olaylara kayıtsız kalmamıştır” diye konuştu.

“Biz Rüzgârda Savrulan Ayrık Otu Değiliz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Spor kulüpleri aslında vefanın ve tarihi geçmişin yaşatıldığı yerlerdir. Kulübe hizmet eden hiç kimseyi sadece Fethiyespor Kulübü değil hiçbir kulüp unutmaz. Spor kulüplerinde özellikle futbolcu, hoca ve yönetici olarak görev yapan bütün arkadaşlarım çok özel insanlardır. Biz İrfan Kınay'ı da, Şarapçı Muharremi de, Ersin Sülünta'yı da rahmetle anıyoruz. Bugün bizim andıklarımızı, gelecek nesil de bizleri anarak bu zinciri halkalarını devam ettirecek. Fethiyespor aslında Fethiye'de yaşayan herkesin siyasi görüşü, dünya görüşü, sosyal statüsü ne olursa olsun üst kimliğidir. Bu üst kimliğin de altında olarak biz Beşkazalılar çok keyifliyiz. Niçin mi? Gerçekten bu toprakların ruhunu yaşatan, Fethiyesporlu olmaktır. Ben olaya böyle bakıyorum. Spor kulüpleri aslında hep başarıya endeksli bir amaç güder. Hayır! 1933'den bugüne kadar ayakta kaldıysa bu sadece sportif başarıdan değil, kentle beraber, şehirle beraber bütünleşmenin sonucu olarak ayakta kalmıştır. Yoksa şampiyonluklar, başarılar bunlar gelip geçicidir. Önemli olan 1933 yılından itibaren bu zinciri devam ettirebilmektir. O günden bugüne kadar Fethiyespor'a katkı sağlayan herkesi gerçekten saygıyla, minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Rahmetli olanların ruhları şad olsun, hayatta olanların da hepsine gerçekten müteşekkirim. Çünkü vefanın olmadığı bir yerde başarı gelmez. Gerçekten vefa, bir yerlerde yaşatılıyorsa, bu en başta spor kulüplerinde yaşatılıyordur. Spor kulüpleri kendisine emek veren hiç kimseyi unutmaz. Bu anlamda gösterilen bu vefadan dolayı şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu konuda inanın kalbimde zerre kadar tereddüt yok. Çünkü büyük kulüp olmak, mazisi olmak, kökleri olmak çok farklı Bir şeydir. Biz rüzgârda savrulan bir ayrık otu değiliz. Bizim bir çınar ağacı gibi 84 yıllık bir kökümüz var. 84 yıllık çınar, geçmişten aldığı güçle geçmişin kendisine verdiği güven ve tecrübeyle önünde engel gibi gözüken o çok küçük engelleri atlayarak yoluna devam edecektir. Ben hep buna inandım. Benim burada gözlerinin içine baktığım çocuklarımdan da en ufak şüphem yok. Fethiyespor kulüp olarak belki başarı veya başarısızlıklar yaşayabilir. Fakat Fethiyespor kimliği, Fethiyesporluluk, Beşkaza ruhu ve üst kimliğimiz ilelebet devam edecektir. Buraya konumu dışı gelip, Fethiyesporlu olarak bu törene ‘bende katılmalıyım' diyen arkadaşlara özel bir teşekkür etmek istiyorum. Bizler belki buraya bulunduğumuz konumdan dolayı gelip hazır bekliyoruz. Ama Fethiyespor taraftarlarının temsilcileri, ‘biz burada bulunmak zorundayız' diyerek, gelip bu törene katkı sağladılar. Onlara özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR