KAYDEM'DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ
Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması'nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması'nın Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi'ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.
Fethiye'de uzun yıllardan bu yana geri dönüşüm atık ayrıştırma işini Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması tarafından yapılıyor. KAYDEM Firması geri dönüşüm ayrıştırma işinin yanı sıra birçok STK ve öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgilendirme eğitimleri veriyor. Sık sık KAYDEM Plastik Firması'nın Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi'ni STK'lar ve okullar ziyaret ederek geri dönüşüm hakkında bilgiler alıyor. Bu kapsamda son olarak Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Misafirlerini Plastik Geri Dönüşüm Firması Sahibi Kahrıman Tecer karşıladı. Ziyaret sırasında tesisin birçok noktasından fotoğraf çeken misafirler Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin'den tesisin işleyişi hakkında bilgiler aldı.
Ziyaretçilere tesisi gezdikten sonra KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması'nın misafirhanesinde Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından geri dönüşümün ne olduğu ve Fethiye'de geri dönüşüm ile ilgili olarak neler yapıldığı ile ilgili seminer verildi.
Bilgilendirme seminerinde Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak tarafından Fethiye Belediyesi'nin geri dönüşüm ve çevre bilinçlendirmesi hakkında yaptığı çalışmaları aktardı. Selver Hatice Kavak daha temiz bir Fethiye için belediye olarak bundan sonra da titizlikle çalışacaklarını ifade etti.
Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin yaptığı açıklamada “Bugün değerli katılımcılarımızın tesisimize bir ziyaretleri oldu. Biz aslında Fethiye ve Seydikemer sınırları içerisinde, evlerden, iş yerlerinden, sokaklardan, geri dönüşüm konteynırlar içerisinden bazen çöplerin yanına bırakılan ambalaj atıklarını toplayıp burada sınıflarına ayrıştırıp, presleyip, lisanslı firmalara gönderiyoruz. Dolayısıyla da ekonomiye ve çevreye katkı sağlıyoruz. Gelen misafirlerimize burada ne yaptığımızla ilgili bilgilendirmeler yaptık. Tesisimize giren her atığın hangi işlemden geçtiği ile ilgili gerekli bilgilendirmeler ve değerlendirmeler tarafımızca yapıldı. Bu duyarlılıkları sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Sahada bize yaptıkları katkıdan dolayı da minnettar olduğumu belirtmek isterim” dedi.
Evlerde atılan geri dönüşüm malzemelerinin ne yapıldığını görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Fehmi Hanoğlu “Birinci amacımız tabi ki fotoğraflar çekmekti. Ama ikincil ve daha önemli amacımız ise topladığımız atıklar nereye gidiyor sorusuna cevap bulmaktı. Bu büyük bir sorun gerçekten. Fethiye'deki halk bunu bilmiyor. Biz de öğretmeye çalışıyoruz. Ne olduğunu, nasıl çalıştığını, nereye gittiğini bugün öğrendik.
Biz de Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği olarak buradayız. Bilgilendirme, aydınlanma ayrıca bir de projemiz birkaç okulla beraber. Onlarla birlikte yürütüyoruz. Çöp toplama ve ayrıştırmayla ilgili, genelde birlikte ortak çalışıyoruz” dedi.