KAYMAKAM ÇALIK GİRMELER MAĞARASINI İNCELEDİ

Seydikemer'de bulunan Girmeler Mağarasında Kaymakam Ekrem Çalık'a bilgi aktaran Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun, 'Buraya koruma amaçlı çektiğimiz teller yıkılmış. Fethiye Müzesi tedbir almaya çalışıyor' dedi.

Seydikemer'de bulunan Girmeler Mağarasında Kaymakam Ekrem Çalık'a bilgi aktaran Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun, "Buraya koruma amaçlı çektiğimiz teller yıkılmış. Fethiye Müzesi tedbir almaya çalışıyor" dedi.

Geçtiğimiz hafta kapısının araç girişlerine kapatıldığı yönünde haberlerle gündeme oturan Girmeler Mağarasını Fethiye Kaymakamı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ekrem Çalık, inceledi. Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan'ın da eşlik ettiği incelemelerde Çalık'a, Tloss Antik Kenti ve Girmeler Mağarası'ndaki kazı çalışmalarına katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun mağaranın tarihçesi ve yapılacak olan kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Çilem Uygun, Prof. Dr. Taner Korkut Başkanlığında Türk ve Alman Bilim Adamlarıyla mağaranın yakın bölümünde kazı çalışmaları yaptıklarını belirterek “Çok önemli bilimsel sonuçlar almıştık. İki önemli yayınımız çıkmıştı. Ama mağaranın başka amaçlar için kullanıldığını görüyoruz. Burası arkeolojik açıdan çok önemli bir yerleşim yeri. Kazı çalışmaları sırasında seramik ve pişmiş toprak heykellerin yanı sıra Likyalı diyebileceğimiz bir iskelet bulunmuştu. Buraya koruma amaçlı çektiğimiz teller yıkılmış. Fethiye Müzesi tedbir almaya çalışıyor. Önümüzdeki yıllar için kapsamlı bir kazı çalışması planlanmalıdır.” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ta mağaranın binlerce yıllık tarihe ışık tutacağını belirterek; “Seydikemer İlçesi tarihi zenginlik açısında çok zengin bir ilçe. Bu değerleri korumak ve gün ışığına çıkarmak için çaba göstereceğiz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR